Germania il inlocuieste pe seful fortelor armate. Generalul Eberhard Zorn a fost criticat pentru analiza gresita a capacitatilor militare ruse si ucrainene

externe

Ministrul german al Apararii, Boris Pistorius, l-a numit pe generalul-maior Carsten Breuer (foto) drept noul sef al fortelor armate ale Germaniei, a informat luni presa germana, potrivit DW.

Breuer, in varsta de 59 de ani, il inlocuieste pe generalul Eberhard Zorn, in varsta de 63 de ani, care fusese criticat pentru analiza gresita a capacitatilor militare ruse si ucrainene.

Breuer a gestionat raspunsul Germaniei la criza pandemica din noiembrie 2021 pana in 2022.
Ascensiunea sa la functia de „inspector general” al Bundeswehr-ului ii va aduce cel mai inalt grad din tara.

Zorn a fost criticat dupa ce a acordat un interviu in septembrie in care a sugerat ca Ucraina nu va putea contracara atacurile fortelor ruse. El a declarat pentru revista Focus ca Ucraina desfasoara „contraatacuri, cu ajutorul carora se pot castiga locuri sau zone individuale ale frontului, dar nu impinge Rusia inapoi pe un front larg”.

Ben Hodges, fostul general comandant al Armatei SUA in Europa, in special, a criticat „analiza uimitor de slaba” a lui Zorn „privind capacitatile ruse”, dupa ce acesta din urma si-a exprimat temerile ca Rusia ar putea deschide noi fronturi, care ar putea viza „ Kaliningradul, Marea Baltica, granita cu Finlanda, Georgia, Moldova.”

Presa germana a informat ca Zorn va fi pensionat anticipat joi.

Inlocuirea sa vine la doar cateva luni dupa ce fostul ministru al Apararii Christine Lambrecht a fost fortat sa demisioneze si a fost inlocuit de Pistorius in ianuarie.

Breuer urmeaza sa fie factor de decizie in Ministerul Apararii si ca consilier militar al cancelarului Olaf Scholz.

El va prelua pozitia de varf in Bundeswehr, in timp ce Germania incearca sa-si consolideze capacitatile militare in urma anuntului de anul trecut facut de Scholz ca va investi 100 de miliarde de euro in armata dupa invazia Ucrainei de catre Rusia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: