Germania inregistreaza o crestere de peste 300% a incidentelor antisemite

externe

palestinieni

Asociatia federala a departamentelor de cercetare si informare privind antisemitismul (RIAS), care inregistreaza incidentele de antisemitism din Germania, a publicat marti cel mai recent raport al sau, documentand aproape 1.000 de cazuri de agresiune impotriva evreilor din aceasta tara de la atacul terorist al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, relateaza Deutsche Welle.

Cel mai recent raport al RIAS a urmarit incidentele antisemite din Germania intre 7 octombrie si 9 noiembrie, contabilizand o medie de 29 pe zi.

Graffiti antisemite, marcarea caselor si institutiilor evreiesti si atacuri fizice brutale s-au numarat printre incidentele inregistrate.

Numarul de incidente a crescut cu 320% de la an la an, comparativ cu aceeasi perioada din 2022.

RIAS spune ca in aceasta perioada a analizat 994 de cazuri verificate – inclusiv trei cazuri de violenta extrema, 29 de atacuri, 72 de incidente de distrugere a proprietatii vizate, 32 de amenintari, 4 corespondente antisemite si 854 de cazuri de comportament vatamator.

Cele 854 de cazuri de comportament daunator au inclus 177 de adunari antisemite.

RIAS a declarat ca dezinformarea a contribuit la cresterea numarului de adunari antisemite, mentionand protestele care au urmat unor relatari neverificate privind un presupus atac al armatei israeliene asupra spitalului al-Ahli din Gaza la 17 octombrie. Statele Unite, Canada, Franta si alte tari occidentale au spus ca serviciile de informatii indica faptul ca Israelul nu este responsabil pentru acest atac.

Israelul a lansat o campanie militara impotriva Hamas in Gaza dupa atacurile teroriste comise de gruparea militant-islamista la 7 octombrie. Ofensiva militara a Israelului a dus la demonstratii in Germania, fiind raportate actiuni si sloganuri antisemite in timpul evenimentelor.

„Succesele propagandistice ale Hamas au o influenta mai mare asupra numarului si desfasurarii demonstratiilor din Germania decat actiunile armatei israeliene in sine”, a declarat directorul general al RIAS, Benjamin Steinitz.

Hanna Veiler, presedinta Uniunii Studentilor Evrei din Germania, citata de agentia de presa germana DPA, a declarat ca cifrele sunt alarmante, dar nu surprinzatoare.

„Tinerii evrei au raportat non-stop despre cat de mult a crescut antisemitismul pe care il percep in viata de zi cu zi de la 7 octombrie, in special in mediul universitar”, a mai spus ea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: