Germania intervine in forta, intalnire de taina a unui ministru cu Dragnea. Seful PSD a fost nevoit sa dea asigurari ca va „respecta statul de drept”

politica

Un comunicat de presa emis de Camera Deputatilor anunta ca Liviu Dragnea s-a intalnit cu Michael Roth, ministru de stat pentru Afaceri Europene in cadrul Ministerului Federal german de Externe. Dragnea a dat asigurari, in contextul discutiilor despre ordonanta pe amnistie si gratiere, cu privire la „respectarea statului de drept si a independentei sistemului judiciar in Romania”. Prezenta ministrului nu a fost anuntata public.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a discutat cu Michael Roth, ministru de stat pentru Afaceri Europene in cadrul Ministerului Federal german de Externe, despre perspectivele si prioritatile Romaniei in exercitiul detinerii, pentru prima data de la aderare, a Presedintiei Consiliului UE.

”Presedintele Camerei Deputatilor a mentionat ca viziunea noastra in cadrul UE este una puternic proeuropeana, favorizand o integrare mai profunda, bazata pe valorile si principiile fundamentale ale UE – unitate, solidaritate, tratament egal si convergenta. In acest sens, obiectivele Romaniei au in vedere aprofundarea coeziunii europene, mentinerea unei Europe sigure si stabile, dar si definirea si consolidarea rolului global al UE.

Ministrul de stat pentru Afaceri Europene in cadrul Ministerului Federal german de Externe a apreciat pozitiv obiectivele Romaniei pentru perioada detinerii Presedintiei Consiliului UE, subliniind ca acestea sunt cu atat mai importante si cu un mai mare impact la nivelul Uniunii atat din perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, cat si din cea a negocierilor privind noul cadru financiar multianual.

Cei doi oficiali au fost de acord ca Europa trebuie sa ramana unita pentru a putea face fata provocarilor si a-si mentine relevanta pe piata economica marcata de efectele globalizarii, iar Romania, prin presedintia Consiliului UE, are capacitatea de a contribui semnificativ la atingerea acestui deziderat.

Printre subiectele abordate s-au regasit si modificarile din domeniul justitiei, ocazie cu care presedintele Camerei Deputatilor a transmis asigurari cu privire la respectarea statului de drept si a independentei sistemului judiciar in Romania”, arata un comunicat al Camerei Deputatilor.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: