externe

Germania interzice intrarea in tara a populistului austriac Martin Sellner, cunoscut pentru promovarea „remigratiei”

Autoritatile germane au emis o interdictie de intrare in tara pentru politicianul de austriac de extrema-dreapta Martin Sellner, cunoscut pentru discursul sau despre „remigratie” la o intalnire recenta a populistilor care a declansat proteste mari in tara, potrivit AP.

Sellner, care face parte din Miscarea Identitara, a declarat intr-un videoclip postat marti pe platforma de socializare X ca autoritatile germane i-au trimis avocatului sau o scrisoare in care anuntau ca nu are voie sa intre in Germania pentru urmatorii trei ani si, daca se intampla sa se afle pe teritoriu german, trebuie sa plece intr-o luna.

Presa locala, inclusiv Sueddeutsche Zeitung si Spiegel, au citat oficiali germani care au confirmat interdictia.

In ultimul timp, in Germania au avut loc proteste mari impotriva extremei drepte in urma informatiei potrivit careia in noiembrie, extremistii s-au intalnit la Potsdam, langa Berlin, pentru a discuta despre deportarea a milioane de imigranti, inclusiv a unora cu cetatenie germana. Sellner si-a prezentat acolo viziunea „remigratiei”, care este considerata un tip de purificare etnica.

Partidul Alternativa pentru Germania, ai carui membri ar fi participat la intalnire, s-a confruntat, de asemenea, cu critici pe scara larga. Partidul a cautat sa se distanteze de eveniment, in timp ce a condamnat si articolele din presa care l-au reflectat.

In weekend, Sellner urma sa tina un discurs in cantonul elvetian Aargau.

Identitarienii apartin unei miscari de extrema dreapta care a inceput in Franta si militeaza in principal impotriva imigrantilor si a islamului.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

2 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

O oră ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

4 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

6 ore ago