Germania: O scrisoare semnata de Casanova va fi scoasa la licitatie

life

Giacomo Casanova este considerat cel mai faimos seducator din toate timpurile. Aventurile lui amoroase l-au facut nemuritor. Se spune ca a sedus mii de femei. Casa de licitatii Eppli din Stuttgart scoate, sambata, la licitatie, o scrisoare a legendarului personaj, scrie Bild.

„Documente italiene scrise de mana sunt rare. Scrisoarea lui Casanova din 1791, pe care a trimis-o contelui Antonio Ottavio Collalto la Castelul Dux din Boemia, este cu atat mai valoroasa”, anunta casa de licitatii.

Pretul de pornire pentru scrisoarea de trei pagini cu filigran si margine aurita este de 17.500 euro.

Expertii de la Eppli au confirmat autenticitatea scrisorii printr-o verificare a continutului si hartiei, precum si o analiza grafologica.

Casanova a scris epistola in italiana cu sapte ani inainte de moartea sa cand, alungat din tara, si-a gasit refugiu la Castelul Dux din Boemia.

Doar cateva dintre manuscrisele lui Casanova au supravietuit secolelor. „In ultimii zece ani, doar sapte pana la zece autografe ale lui Casanova au fost scoase la licitatii in intreaga lume”, spune Ferdinand Eppli.

Sambata, scrisoarea lui Giacomo Casanova va fi scoasa la licitatie ca parte a licitatiilor „Best Of” de pe site-ul Eppli, alaturi de monede, timbre si obiecte istorice.

Fascinanta viata a lui Casanova

In 1755 a fost arestat la Venetia pentru „calomnie impotriva sfintei religii”. 15 luni mai tarziu a reusit o evadare spectaculoasa.

In 1760, Casanova a venit la Stuttgart, insotit de o femeie si fiica ei. Se spune ca italianul a avut o poveste de dragoste cu mama si cu fiica. In acest timp se spune ca a locuit in hanul „Zum Baren” de pe Dorotheenplatz. In Barenstrasse exista si astazi o placa comemorativa.

In 1782, Casanova a fost izgonit din orasul sau natal, Venetia.

1785: Casanova si-a petrecut ultimii 13 ani din viata la Castelul Dux din Republica Ceha. Acolo si-a scris memoriile. In ele sunt mentionate 116 femei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: