Germania se implica in RAZBOI. Trimite militari sa lupte cu ISIS

externe

Armata germana a anuntat duminica ca intentioneaza sa desfasoare circa 1.200 de militari pentru a ajuta Franta in lupta impotriva organizatiei jihadiste Statul Islamic (SI) in Siria, informeaza AFP.

„Din punct de vedere militar, numarul soldatilor necesari pentru a asigura functionarea avioanelor si a navelor ar trebui sa fie in jur de 1.200”, a declarat seful Statului Major al armatei germane, generalul Volker Wieker, in editia de duminica a cotidianului Bild.

Misiunea ar putea incepe „foarte curand dupa obtinerea unui mandat” in acest sens, a adaugat el, citat de Agerpres.

Germania, mult timp reticenta fata de o interventie militara in Siria, a anuntat joi un acord de principiu pentru o astfel de misiune dupa atentatele de la Paris, fara insa a oferi detalii cu privire la numarul trupelor mobilizate.

Germania intentioneaza sa trimita o fregata, care va proteja portavionul Charles de Gaulle in Marea Mediterana, si avioane de recunoastere si de realimentare in cadrul campaniei de lovituri aeriene impotriva gruparii Statul Islamic, organizatie care a revendicat atentatele teroriste de la Paris comise pe 13 noiembrie si soldate cu 130 de morti si peste 350 de raniti.

Potrivit generalului Volker Wieker, intre patru si sase avioane de recunoastere Tornado ar urma sa fie trimise pentru a participa la aceasta misiune.

Avioanele vor fi stationate in doua baze diferite. „Avem discutii in acest sens cu Turcia si Iordania in legatura cu bazele aeriene de la Incirlik si Amman”. La baza de la Incirlik se afla unitati ale fortelor aeriene americane in Europa care oferta sprijin in cadrul operatiunilor NATO.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: