Germania. Serviciul de informatii interne are DOVEZI ca jihadisti ISIS s-au infiltrat printre refugiati

externe

Un numar de 17 jihadisti ai organizatiei Stat Islamic (SI) s-au dat drept refugiati pentru a intra in Europa, insa cei mai multi dintre ei au murit de atunci sau se afla in inchisoare, a declarat sambata seful serviciului de informatii interne german (BfV), Hans-Georg Maassen, intr-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), relateaza AFP, citat de Agerpres.

Exista „dovezi concrete” potrivit carora 17 persoane care actionau la ordinele SI au calatorit dandu-se drept refugiati care fugeau de conflictele din Siria si Irak, a declarat Hans-Georg Maassen, precizand ca cei mai multi dintre acestia sunt deja morti, intre care doi kamikaze din atentatele din 13 noiembrie din Franta, sau se afla in inchisoare.

„Este vorba mai mult despre o demonstratie de forta din partea SI”, a spus el, pentru ca organizatia nu are nevoie sa imprumute rutele de migranti pentru a intra in Europa.

„Este un semnal politic de forta”, a spus Maassen, reafirmand ca Germania ar putea fi tinta unui atac la fel ca cele comise pe aeroportul international din Istanbul, sau cele din Bruxelles si Paris.

Peste 320 de incercari de contacte intre islamisti si migranti au fost inregistrate pana in prezent de serviciile de informatii germane, a dezvaluit seful BfV. De asemenea, refugiati au frecventat deja moschei unde sunt predicate idei radicale, a mai spus Hans-Georg Maassen in interviu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: