Germania si Austria ii triaza pe refugiati. GHINIONISTII sunt trimisi in Romania si Bulgaria

news

Germania si Austria au inceout sa aplice procedurile de azil si sa ii trieze pe cei care se incadreaza pentru a ramane. Restul sunt trimisi in Romania si Bulgaria.

Decizia autoritatilor austriece de a retrimite 5.000 de imigranti in alte state, inclusiv in Romania si Bulgaria, este rezultatul aplicarii cu strictete de catre Austria si Germania a procedurilor de azil, in contextul in care numeroase tari membre UE sunt acuzate ca nu respecta reglementarile.

Austria si Germania par sa fi schimbat brusc atitudinea flexibila privind primirea extracomunitarilor, incepand sa aplice strict procedurile de inregistrare a refugiatilor.

Pe fondul reticentei Romaniei, Slovaciei, Cehiei si Ungariei de a accepta refugiati pe baza cotelor obligatorii, Comisia Europeana a anuntat miercuri ca a declansat proceduri de avertizare si sanctionare a 19 state membre UE care au implementat incorect regulile privind azilul. Comisia Europeana a transmis scrisori de notificare formala acestor state, inclusiv Romaniei.

In plus, pe fondul disensiunilor privind primirea imigrantilor extracomunitari, Austria si Germania au anuntat joi seara ca vor aplica strict Regulamentul Dublin, care prevede ca potentialii refugiati trebuie sa solicite azil in primul stat membru UE in care ajung, mentioneaza Mediafax.

In acest context, ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a explicat ca a trimis 5.000-5.500 de extracomunitari in mai multe tari, inclusiv in Romania si Bulgaria.

„Daca imi amintesc cifra corect, am trimis peste 5.000-5.500 de extracomunitari inapoi din Austria, in special in Bulgaria si Romania printre alte tari”, a declarat Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne, potrivit Euronews.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: