Germania si Cehia vor sa relaxeze masurile de restrictie. De joi, guvernul de la Praga vrea sa permita activitati sportive in aer liber

externe

Germania planuieste relaxarea restrictiilor de circulatie pentru reluarea graduala a vietii publice, potrivit unui draft de proiect al Ministerului de Interne german, consultat de Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit documentului, masurile respective ar trebui sa fie suficiente pentru a mentine sub 1 valoarea medie a numarului de oameni infectati de fiecare persoana purtatoare a virusului SARS-CoV-2, astfel incat viata publica sa fie reluata treptat.

Insa, pentru a realiza acest lucru, este necesara implementarea unor mecanisme prin care sa fie identificati in 24 de ore peste 80% dintre indivizii cu care o persoana diagnosticata cu coronavirus a intrat in contact.

In ceea ce priveste redeschiderea scolilor, aceasta va fi posibila doar in baza unei analize de la caz la caz, per regiune, urmand ca masuri de relaxare sa fie aplicate si la frontiere.

In prezent, Germania inregistreaza peste 100.000 de cazuri de coronavirus si aproximativ 1600 de decese, fiind a patra cea mai afectata tara la nivel global si a treia la nivel european, dupa SUA, Spania si Italia.

Si guvernul ceh vizeaza o relaxare a izolarii care paralizeaza economia tarii, in cazul in care situatia epidemiei se confirma in zilele urmatoare, relateaza Reuters, citata de news.ro.

Cehia a fost unul dintre primele state din Europa care a declarat starea de urgenta, in martie, in vederea unei impiedicari a raspandirii noului coronavirus. Numarul cazurilor confirmate de covid-19 era, la vremea respectiva, de pana in 200.

In total, Cehia inregistreaza in prezent 4.591 de contaminari, insa cresterea zilnica a contaminarilor a fost sub 10% in ultimele zile.

Praga a anuntat duminica cel mai mic bilant de noi contaminari de la 22 martie.

In cazul in care aceasta tendinta continua, a anuntat ministrul Sanatatii Adam Vojtech, Guvernul urmeaza sa autorizeze incepand de joi o redeschidere a anumitor magazine – care vand materiale de constructii sau papetarie -, dar si o reluare a unor activitati sportive in aer liber – fara adunari, ca tenisul.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: