Categories: externe

Germania sprijina inceperea negocierilor Ucrainei pentru aderarea la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat ca guvernul german sprijina deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeana cu Ucraina si doreste sa sprijine aceasta tara in privinta realizarii reformelor necesare, informeaza DPA, citata de Agerpres.

Cancelarul Scholz i-a comunicat joi acest mesaj presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski intr-o conversatie telefonica, potrivit guvernului german. Olaf Scholz a subliniat ca viitorul Ucrainei se afla in Uniunea Europeana. Germania isi va continua sprijinul pentru Ucraina, inclusiv in sectorul militar, in stransa coordonare cu Europa si cu parteneri internationali.

O decizie pentru demararea negocierilor, in 15 decembrie?

La fel ca Republica Moldova, Ucraina asteapta in prezent o decizie privind inceperea negocierilor de aderare. Comisia Europeana a recomandat in principiu acest pas in urma cu doua saptamani, dar este nevoie de aprobarea guvernelor statelor membre. O decizie urmeaza sa fie luata la Summitul din 14 – 15 decembrie. In prezent, nu este clar daca decizia privind Ucraina va fi favorabila. Motivul principal este acela ca cerintele in privinta aplicarii reformelor interne nu au fost inca indeplinite pe deplin.

In timpul unei vizite la Kiev, marti, presedintele Consiliului UE, Charles Michel, a asigurat atat Ucraina, cat si R. Moldova, de sprijinul sau deplin in eforturile lor de a incepe rapid negocierile. In acelasi timp, insa, i-a avertizat sa nu vada acest lucru ca pe o decizie inevitabila. La randul sau, presedintele Zelenski a reafirmat recent eforturile tarii sale in privinta realizarii tuturor reformele necesare.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

8 minute ago

SUA nu accepta ca presedintele Xi Jinping sa-si consolideze legaturile atat cu Occidentul, cat si cu Rusia: „China nu poate avea si untul, si banii pentru unt”

Washingtonul nu este de acord ca presedintele chinez Xi Jinping sa "joace pe doua terenuri",…

23 de minute ago

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

38 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago