Germania stie in sfarsit ce sa faca cu refugiatii. I-a dat pe mana ARMATEI

externe

Armata germana si Oficiul Federal german pentru Forta de Munca au lansat joi un proiect comun pentru pregatirea profesionala a refugiatilor sirieni care vor putea ulterior sa contribuie astfel la reconstructia tarii lor dupa razboi, relateaza joi agentiile DPA si EFE, citate de Agerpres.

Bundeswehr-ul, care a lansat proiectul joi in prezenta ministrului apararii, Ursula von der Leyen, va asigura refugiatilor pregatire profesionala pentru montarea de instalatii sanitare, constructii si proiectare.

Cursurile au inceput luni in sase locuri din Berlin si in landurile Saxonia Inferioara si Bavaria. Durata unui curs este de patru saptamani, iar programul nu se limiteaza doar la un singur curs.

‘Reconstructia va necesita mai mult decat noi blocuri de piatra, va fi nevoie de oameni cu incredere si cu o gama de abilitati’, a precizat Ursula von der Leyen intr-un comunicat dat publicitatii de Bundeswehr.

Potrivit directorului Oficiului Federal pentru Forta de Munca, Jurgen Weise, multe companii sunt dispuse sa angajeze refugiati, dar adesea nu reusesc din cauza faptului ca acestia nu cunosc suficient de bine limba germana. ‘Principalul obstacol este scrisul’ si numai aproximativ 10% dintre refugiatii sositi recent in Germania au calificari profesionale recunoscute, a precizat Wiese.

Proiectul initial fusese conceput pentru 120 de refugiati, dar numai 45 de candidati considerati potriviti au fost gasiti.

In punctul culminant al crizei refugiatilor de anul trecut, in jur de 9.000 de militari din cadrul Bundeswehr au fost desfasurati in Germania pentru a contribui la gestionarea acestui aflux.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,


Comentarii: