Germania: Un palestinian apatrid a omorat doi oameni si a ranit alti 7 intr-un tren

externe

Un barbat a injunghiat mortal doi pasageri si a ranit alti sapte intr-un tren in nordul Germaniei, miercuri, inainte de a fi prins de alti pasageri si apoi arestat de politie, potrivit AP.

Politia federala germana a declarat ca suspectul a folosit un cutit pentru a ataca mai multi pasageri cu putin timp inainte ca trenul regional Kiel – Hamburg sa soseasca la gara Brokstedt.

Juergen Henningsen, purtatorul de cuvant al politiei din Flensburg, un oras din apropiere, a declarat ca doua dintre persoanele injunghiate au murit in urma atacului. Trei au fost grav ranite, iar alte patru au suferit rani usoare. Nu s-au oferit detalii despre identitatea victimelor. Atacatorul a fost, de asemenea, ranit si dus la spital, a spus politia.

„Atacul cu cutitul intr-un tren regional este o veste socanta. Toate gandurile noastre sunt la victimele acestui act teribil si la familiile lor. As dori sa multumesc sincer politiei si salvatorilor care au intervenit rapid”, a declarat ministrul german de interne, Nancy Faeser.

Autoritatile au spus ca au fost alertate de mai multe apeluri ale pasagerilor din tren. Trenul a fost oprit, iar atacatorul a fost arestat, dupa ce mai multi martori l-au retinut pana la sosirea politistilor.

Ministrul de interne al statului Schleswig-Holstein, Sabine Suetterlin-Waack, a declarat pentru dpa ca atacatorul este un palestinian apatrid, in varsta de 33 de ani.

Politia regionala si politia federala se aflau la fata locului, iar procuratura investigheaza atacul, a informat NDR. Gara din Brokstedt a fost inchisa cateva ore, iar traficul feroviar a fost intarziat in nordul Germaniei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: