Germania va aloca 576 de milioane de euro pentru initiativa ceha de achizitionare de obuze pentru Ucraina. Cate obuze vor putea fi cumparate

externe

obuze

Germania va aloca 576 de milioane de euro initiativei cehe de achizitionare de munitie de artilerie pentru Ucraina, ceea ce va acoperi costul a 180.000 de obuze, relateaza Reuters, preluata de Evropeiska Pravda.

Luna trecuta, ministrul german al Apararii, Boris Pistorius, a anuntat un pachet de ajutor in valoare de 478 de milioane de euro pentru Ucraina, excluzand sprijinul pentru initiativa ceha privind munitiile.

In acelasi timp, el a anuntat ca contributia Germaniei va acoperi costul a 180.000 de obuze.

„Astfel, costul total al celor doua masuri de sprijin este de peste un miliard de euro”, a declarat un reprezentant al Ministerului german al Apararii.

Tot mai multe tari se alatura initiativei cehe de a furniza sute de mii de munitii pentru Ucraina din afara Europei. Germania va reprezenta 40% din aceasta initiativa, a precizat ministerul german, fara a oferi alte detalii.

Anterior, mass-media a relatat ca participantii la initiativa ceha de a achizitiona obuze de artilerie pentru Ucraina din afara Europei au semnat un acord in baza caruia Kievul va primi un milion de obuze – mai mult decat era prevazut.

In total, 15 tari s-au alaturat initiativei cehe, potrivit materialului, inclusiv Germania, Franta, Olanda, Norvegia, Suedia, Portugalia, Belgia, Polonia si Canada. Nu toate acestea au anuntat public suma exacta pe care au platit-o pentru achizitionarea de obuze.

Republica Ceha a declarat ca numarul de munitii pentru Ucraina in cadrul initiativei sale ar putea creste pana la 1,5 milioane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: