Germania va cheltui o suma ENORMA cu refugiatii in 2016. Mai mult decat pentru Educatie si Cercetare

externe

Landurile federale ale Germaniei planuiesc sa cheltuie aproximativ 17 miliarde de euro pentru gestionarea crizei refugiatilor in 2016, relateaza ziarul Die Welt in editia de marti, citand un studiu la care au participat Ministerele de Finante ale landurilor, transmite Reuters in pagina online.

Suma, mai mare decat cea de 15,3 miliarde de euro pe care Guvernul central planuise sa o aloce Ministerului Educatiei si Cercetarii in 2015, arata presiunea pe care numarul mare de imigranti o exercita asupra tarii.

Germania este destinatia preferata a multora dintre sutele de mii de refugiati care fug de conflictele si saracia din Orientul Mijlociu si Africa, partial datorita ajutoarelor generoase pe care le ofera.

Landurile germane s-au plans in mod repetat ca fac fata cu greu situatiei, iar politica usilor deschise promovata de cancelarul Angela Merkel a cauzat tensiuni in cadrul formatiunii sale conservatoare.

Die Welt a precizat ca, exceptand landul Brema, care nu a oferit detalii, planurile actuale sugereaza ca suma totala pe care o vor cheltui landurile va fi de 16,5 miliarde de euro.

Ziarul a adaugat ca probabil costurile efective vor fi si mai mari, intrucat Ministerele regionale de Finante si-au fundamentat bugetele pe estimarile Guvernului federal, conform carora 800.000 de refugiati vor veni in Germania in 2015. De fapt, 965.000 de solicitanti de azil au sosit deja pana la sfarsitul lui noiembrie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: