Germania va oferi, pentru prima oara, Ucrainei, elicoptere militare multifunctionale Sea King MK41 scoase din uz

externe

Germania, ajutor, Ucraina, elicoptere militare, Boris Pistorius

Germania va transfera Ucrainei elicoptere militare multifunctionale Sea King MK41 scoase din uz, a anuntat ministrul german al Apararii, Boris Pistorius, la 23 ianuarie. Aceasta ar fi prima livrare de elicoptere militare din partea Germaniei catre Ucraina. 

Ucraina va primi sase elicoptere multifunctionale Sea King Mk41 impreuna cu un set de piese de schimb. De asemenea, potrivit cotidianului Kyiv Independent, Germania va oferi instruire pentru militarii ucraineni.

Kievul a cerut mai multe sisteme de aparare aeriana pentru Ucraina dupa ce Rusia a lansat atacuri aeriene in masa impotriva tarii in timpul sarbatorilor de iarna, ucigand si ranind zeci de civili. „Sea King este un elicopter fiabil, care ii va ajuta pe ucraineni in multe domenii: de la recunoasterea deasupra Marii Negre la transportul soldatilor”, a declarat Pistorius in timpul unei reuniuni a Grupului de contact pentru aparare din Ucraina.

Grupul de contact pentru apararea Ucrainei este o coalitie de 50 de state si organizatii care coordoneaza donatiile si pachetele militare in sprijinul apararii Ucrainei impotriva Rusiei.

La inceputul acestei luni, cancelarul german Olaf Scholz i-a spus presedintelui american Joe Biden ca Berlinul va furniza unilateral Ucrainei bunuri militare in valoare de peste sapte miliarde de euro in 2024. Germania a sprijinit in mod constant Ucraina cu livrari de arme si echipamente de la inceputul invaziei la scara larga a Rusiei. Livrarile provin de la armata germana si de la contracte guvernamentale cu companii private.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: