externe

Germania va trimite si mai multe tunuri Howitzer 2000 in Ucraina, raspunde pozitiv solicitarilor Kievului. Astazi se implinesc 4 luni de cand Rusia a declansat invazia

Guvernul german intentioneaza sa intareasca fortele de artilerie ale Ucrainei trimitand mai multe obuziere Howitzer pentru a fi utilizate in lupta impotriva Rusiei, informeaza vineri DPA, citand surse din cadrul Ministerului Apararii.

Berlinul este in discutii cu Tarile de Jos si alti parteneri europeni pentru a ajuta la realizarea acestui plan, au precizat sursele citate.

Pana acum, Ucraina a primit sapte obuziere Howitzer 2000 autopropulsate de la Germania, plus inca cinci de la Tarile de Jos.

Kievul sustine ca ar avea nevoie de un total de 18 obuziere Howitzer pentru a echipa un batalion de artilerie complet.

Germania este hotarata sa satisfaca necesarul Ucrainei de inca sase obuziere Howitzer, daca partenerii ei contribuie la randul lor, mai sustin sursele citate, ceea ce ar insemna ca Berlinul ar furniza inca doua sau trei sisteme suplimentare.

Ziua de vineri marcheaza exact patru luni de zile de la inceputul atacului Rusiei asupra Ucrainei, iar Kievul a fost nevoit sa cedeze Severodonetkul, ultimul punct de rezistenta majora al armatei ucrainene din regiunea Lugansk.

Pierderea acestui teritoriu il aduce pe presedintele rus Vladimir Putin mai aproape de a controla intreaga regiune Donbas din estul Ucrainei, unul dintre scopurile sale declarate odata ce a devenit clar ca invazia bate pasul pe loc dupa primele saptamani de campanie, noteaza DPA.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

54 de minute ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

O oră ago

Apararea UE este o prioritate chiar si pentru eurosceptici. Rezultatele surprinzatoare ale unui sondaj pan-european

Aproape jumatate dintre europeni sunt de acord ca Bruxelles-ul ar trebui sa isi perfectioneze strategia…

O oră ago