Germanii asalteaza padurile pentru a scapa de stresul asociat pandemiei. Avertisment: „Natura este distrusa”

externe

Persoanele din Germania care petrec mai mult timp in natura in timpul lunilor de lockdown asociat coronavirusului distrug padurile tarii, a declarat luni un expert in mediu, relateaza DPA, citata de Agerpres.

Cresterea considerabila a numarului de excursionisti, a persoanelor care practica jogging-ul si biciclistilor in padurile din Germania a afectat vietuitoarele salbatice si habitatul acestora, a spus Christoph Schramm de la organizatia Friends of the Earth Germany (BUND).

”Cosurile de gunoi din parcuri si din zonele de agrement dau pe-afara de masti de unica folosinta si ambalaje unidirectionale din cauza restaurantelor inchise, iar o multime de gunoi ramane in natura”, a declarat Schramm pentru DPA.

Ciclismul pe teren accidentat a devenit de asemenea foarte popular, ceea ce a dus la crearea unor noi trasee, ilegale, cu precadere in padurile din sud-vestul Germaniei.

”Traseele ilegale reprezinta o problema speciala pentru ca de obicei nu se tine cont de ariile si habitatele protejate”, a spus el. ”Ca urmare, natura este distrusa in continuare, iar habitatele animalelor sunt perturbate”, a adaugat reprezentantul organizatiei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: