Germanwings a stabilit cati BANI va da rudelor celor ucisi de Lubitz: „Suntem consternati”

news

Familiile pasagerilor ucisi in avionul Germanwings de pilotul Andreas Lubitz s-au declarat „consternate” de nivelul compensatiilor oferite de companie.

„Reactiile au variat de la groaza pur si furie pana la disperare si amaraciune”, a declarat Elmar Giemulla, un avocat care reprezinta familiile a 35 de victime in relatia cu Germanwings.

In aceasta saptamana, Lufthansa a facut o oferta de 25.000 de euro pentru fiecare victima plus 10.000 de euro pentru fiecare ruda apropiata. Compania a mai platit cate 50.000 de euro familiilor victimelor imediat dupa prabusirea avionului.

Avocatii tin insa sa aduca aminte ca in cazul prabusirii Air France Concorde, in anul 2000, familiile celor decedati au primit cate un milion de euro. Giemulla a declarat ca oferta de acum este „total insuficienta” si ii vizeaza doar pe copiii, parintii si partenerii de viata ai victimelor. Fratii si bunicii nu sunt luati in considerare. El crede ca o suma formata din sase cifre ar fi mult mai adecvata.

„Nu pot sa le explic ca vor primi 10.000 de euro”, a spus avocatul, citat de NBC News.

Reprezentantii Germanwings au refuzat sa comenteze declaratiile aavocatului si asteapta reactiile familiilor la aceasta oferta.

Procurorii au stabilit ca pilotul Andreas Lubitz a prabusit intentionat avionul in Alpii Francezi, cauzand moartea a 150 de persoane. Lubitz suferea de depresie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: