Gheorghe, mesajul unui om liber: „Da, sinteti majoritari si a voastra este tara. Dar nici supusul vostru eu niciodata nu voi fi. Nu ma inchin la cadavre, cred in cunoastere, stiinta, ratiune, cred in bine si in cartofi prajiti”

news

In septembrie 2017, Andrei Gheorghe publica pe Facebook un mesaj care definea cu fidelitate crezul sau de viata si felul de a fi. Gheorgge a decedat, luni, la varsta de 56 de ani.

„Da, sinteti majoritari si a voastra este tara. Am fost minoritar cind toti lingeau partidul, cind ne bateau minerii, cind Iliescu, Nastase si toti voievozii momentului ne spuneau ca suntem nimeni. Am fost, sint si voi fi unul din cei cativa si stiu ca nu va voi invinge. Dar nici supusul vostru eu niciodata nu voi fi.

Asta e si m’am obisnuit. La ceasca ma certa partidul, pe Facebook babe medievaliste ma caznesc, politicienii m’au amenintat cu puscaria iar de bataie tot nu am prins frica. Obisnuiti’va si voi ca asta sint si nimeni nu ma schimba. Sint chel, ateu, fumator, bautor, nu fac sport, nu sint vegan, nu am bicicleta, nu ma inchin la cadavre, cred in cunoastere, stiinta, ratiune, cred in bine si in cartofi prajiti, ascult muzica ce’mi place, nu dau socoteala nimanui, sint propriul meu stapan si dupa sauna sar in zapada si chiui fericit. Iar caii mei alearga pe drumul ce’l aleg. ) hopadirida!”, a scris Andrei Gheorghe pe 15 septembrie 2017.

Andrei Gheorghe s-a nascut la 14 ianuarie 1962, la Lipetk, Rusia. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti (sectia rusa-engleza).

Si-a inceput activitatea jurnalistica in 1991, ca reporter special la Radio Constanta, unde a ramas pana in 1993. Consacrarea i-a adus-o emisiunea de radio ’13-14′, realizata la Pro FM Bucuresti (1996-2002). La postul PRO TV a moderat si emisiunea ‘Lantul Slabiciunilor’.

In 2002 si 2003, a realizat la Antena 1 emisiunea ‘Gheorghe’ si a reluat emisiunea ’13-14′, mai intai la Radio 21 si apoi la Radio Total (2005-2006).

A avut un rol secundar in filmele ‘Amen’ (2002) al lui Costa Gavras, ‘Tinerete fara tinerete’ (2007) al lui Francis Ford Coppola si a colaborat cu trupa de hip hop ‘Parazitii’ pentru albumul ‘Irefutabil’. A mai realizat un scurtmetraj in 2008, numit ‘Dubla personalitate’.

In 2006 a publicat volumul ‘Midnight Killer – Banalitatea s-a nascut la oras’, insotit de un CD audio in colectia ‘Ego Publicistica’ de la Editura Polirom.

In 2004 a devenit consilier media si realizator de emisiuni (‘Politica, frate!’ si ‘Am o stire pentru tine!’) la Realitatea TV, post cu care a incheiat colaborarea in mai 2008.

A scris la ‘Academia Catavencu’ si in ghidul ’24-FUN’. In afara de realizarea de emisiuni radio si TV, a detinut functii de conducere la posturile unde a lucrat: director de programe la Radio Sky Constanta si Pro FM Bucuresti, director de programe al trustului Media Pro, consilier in probleme de marketing la Antena 1 Bucuresti.

La 16 martie 2009 a revenit in trustul Realitatea-Catavencu, unde a fost realizatorul emisiunii ‘Cu Gheorghe si Mihaiu’ de la Radio Guerilla. Din septembrie 2009, timp de trei luni, a fost moderatorul unui reality show romanesc difuzat la postul TV Kanal D: ‘Rataciti in Panama’.

La 4 ianuarie 2010, Andrei Gheorghe a preluat functia de consilier al ministrului finantelor, Sebastian Vladescu, fiind responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare. A ocupat acest post pana la 26 februarie 2010, cand Ministerul Finantelor a incetat relatiile contractuale cu acesta.

A realizat emisiunea ‘Clubul de poker’ la postul Prima TV in Romania (septembrie – decembrie 2010) si ‘Salutare Natiune’ pe canalul Prime in Republica Moldova (Chisinau) (2010-2011). In cursul anului 2012 a realizat emisiunea-interviu ‘Oameni si oameni’ la postul The Money Channel.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: