Ghidul sanitar al PNL pentru campania electorala. Ce trebuie sa faca liberalii aflati in campanie

politica

Biroul Permanent National al PNL a aprobat, sambata, mai multe recomandari de sanatate publica pentru organizarea evenimentelor electorale in conditii de siguranta in contextul epidemiei de COVID-19, stabilind ca acestea vor avea loc dupa realizarea evaluarilor de risc si consultarea autoritatilor locale in domeniu.

Potrivit documentului aprobat, decizia organizarii evenimentelor electorale trebuie sa tina cont de contextul epidemiologic al localitatii si al regiunii unde acesta se organizeaza si din care provin participantii.

Masurile de protectie care vor trebui luate in organizarea acestor evenimente sunt: mentinerea distantei fizice de minimum 1,5 m intre oricare doua persoane, minimum 4 mp suprafata de persoana, identificarea si asigurarea facilitatilor pentru spalatul sau dezinfectia regulata a mainilor, asigurarea curateniei si dezinfectiei riguroase a incaperilor, inclusiv a toaletelor, controlul portului mastii, afisarea regulilor de acces si de protectie individuala in locuri vizibile. Spalatul sau dezinfectia frecventa a mainilor este preferabila purtarii manusilor.

Evenimente electorale se vor organiza cu maxim 50 de participanti in aer liber si 20 in spatiu inchis, in conformitate cu legislatia in vigoare, durata fiind de cel mult 2 ore, portul mastii care sa acopere atat gura, cat si nasul va fi obligatoriu, iar distribuirea din mana in mana de pliante, brosuri si alte materiale publicitare va fi limitata. Scena sau spatiul destinat vorbitorilor va avea o dimensiune suficient de mare pentru a permite mentinerea distantei fizice, iar vorbitorii se vor plasa la o distanta de cel putin 3 m fata de public, daca scena este la acelasi nivel si la o distanta de minimum 4 m daca scena este plasata mai sus.

In cazul evenimentelor electorale stradale, vor fi evitate aglomerarile unde distanta fizica nu poate fi mentinuta, contactele ocazionale intre persoane cu istoric de infectie necunoscut si riscul de contact cu suprafete sau obiecte, iar numarul maxim de persoane prezente simultan in interiorul cortului va fi de 3 si va fi refuzat accesul pentru persoanele care prezinta semne vizibile de infectie respiratorie.

In cazul evenimentelor electorale din usa in usa, numarul maxim de agenti electorali va fi de 2-3, timpul de stationare va fi de maximum 15 minute, iar acestia vor renunta la efectuarea actiunii in cazul in care constata existenta simptomelor respiratorii la o persoana vizitata.

Instruirea participantilor, militantilor, membrilor comisiilor electorale, observatorilor se va face pe cat posibil la distanta, online.

Daca instruirea se va face cu prezenta fizica, numarul maxim de persoane participante va fi de maxim 20, cu mentinerea distantei fizice de minim 1,5 m intre doua persoane si minim 4 mp de persoana, va fi obligatoriu portul mastii, accesul in sali va fi esalonat cu mentinerea distantei fizice, iar participantii vor fi instruiti sa nu se prezinte daca au semne si simptome de infectie respiratorie acuta sau semne sugestive pentru infectia SARS-CoV-2 si nu li se va permite accesul in sali in cazul in care se constata aceste simptome.

Mai mult despre:

Comentarii: