Ghinea, atac foarte dur la adresa sefului DNA: „Borfasul cu ceas de 17.000 de lei si afaceri imobiliare”

politica

Cristian Ghinea

Cristian Ghinea, fost ministru USR, a reactionat  foarte dur la scurt timp dupa comunicatul CSM prin care era acuzat ca a afectat reputatia si demnitatea sefului DNA, Marius Voineag.

„Justitia fara dreptate e frectie la pensie speciala! Acum aproape 20 de ani scriam rapoarte si articole despre justitia independenta si responsabila. Un CSM autonom era vital. Am reusit, noi Romania, gratie conditiilor puse de UE.

Dar nici o regula, nici o institutie nu rezista golirii de sens.

Asa cum DNA e facut praf de borfasul cu ceas de 17.000 de lei si afaceri imobiliare, Voineag, CSM a fost capturat penibil. Magistratii au votat acolo simbriasi PSDNLSRI. Ca na, doar pensia speciala conteaza.
Urmarea …

Pavaza justitiei nu are o problema cu Marcel, istericul care cere condamnari pentru miliarde inchipuite. Nu, pavaza se milogeste la Marcel pentru bugete si pensii speciale.

CSM e isterizat si ocupat ca o primarita de opozitie nenoroceste justitia. Pe gura. CSM a ajuns o forma moarta. Trebuie sa o luam de la capat. Independent pe hartie mai ceva ca sovietul suprem in Constitutia lui Stalin, dependent de SRI in mod real, responsabil deloc. O rusine.

La 20 de ani de la aderare si 10 ani de Iohannis, justitia a ajuns o rusine. Daca vrem sa nenorocim NATO, sa-l promovam pe plavan acolo, zic”, a scris Ghinea pe Facebook.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a transmis, joi, un comunicat de presa in care ii acuza pe Catalin Drula si Cristian Ghinea ca acuzatiile acestora la adresa sefului DNA, Marius Voinea, „afecteaza nu doar reputatia profesionala sau personala, ci si demnitatea acestuia”.

„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fost sesizata cu privire la aparitia in spatiul public, pe pagini de social media sau in presa de larga informare, a mai multor interventii ale liderilor unui partid parlamentar, in special Catalin Drula, respectiv Cristian Ghinea, prin care procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, personal sau ca reprezentant al acestui parchet era tinta unor afirmatii deosebit de grave, de natura sa afecteze reputatia acestuia, si, pe cale de consecinta, increderea publica in institutia pe care o conduce.

Avand in vedere multitudinea si gravitatea unora dintre aceste afirmatii, unele de natura sa atraga neincrederea cetatenilor in capacitatea profesionala sau corectitudinea magistratului, Sectia pentru procurori a solicitat verificari din partea Inspectiei Judiciare, concluzia fiind ca afirmatiile, fara suport in realitate, sunt cert de natura sa influenteze negativ si nejustificat opinia publica in legatura cu modalitatea in care procurorul isi exercita profesia, atragand neincrederea cetatenilor in capacitatea profesionala sau corectitudinea magistratului.

Maniera de exprimare si limbajul utilizat au fost, in realitate, menite sa induca imaginea unui procuror care nu indeplineste conditiile de ocupare a functiei din perspectiva calitatilor profesionale si care are misiunea de a distruge institutia pe care o conduce. Aceste alegatii sunt de natura sa depaseasca imaginea proprie a conducatorului institutiei si sa afecteze, prin raportare la managementul acestuia, intreaga activitate a Directiei Nationale Anticoruptie, considerat unul dintre cei mai vizibili actori ai sistemului judiciar.

Sectia pentru procurori a luat act de toate aceste alegatii si, analizand, a decis ca limbajul utilizat de cei doi membri ai partidului politic, precum si acuzatiile aduse nu pot justifica in nici un moment legitimitatea unui eventual interes public. Mai mult, Sectia a constatat ca asa-zisa dezbatere publica a excedat deseori o potentiala analiza a activitatii manageriale a domnului procuror-sef si a vizat exclusiv persoana acestuia, fapt de natura sa afecteze nu doar reputatia profesionala sau personala, ci si demnitatea acestuia.

Luand in considerare toate aceste aspecte, in sedinta din data de 14 martie 2024 Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis apararea reputatiei profesionale a domnului Marius Voineag, procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, precum si a independentei procurorilor din cadrul acestei directii specializate, in ansamblu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: