Ghinea, conferinta de presa in fata DNA: „Depun plangere in cazul Bode-BMW. Inchiderea dosarului este pur si simplu scandaloasa”

politica

Cristian Ghinea

Fostul ministru al Investitiilor si Proiectelor Europene Cristian Ghinea a fost, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a depune o plangere impotriva ordonantei de clasare a dosarului in care era investigata achizitia unor autoturisme pentru Politia Romana.

„Sunt azi la DNA pentru a depune o plangere, o contestare impotriva ordonantei de clasare in cazul BMW-urilor, in cazul Lucian Bode – BMW. Aduc o contestatie de 14 pagini cu argumente juridice si precedente din activitatea DNA, activitatea OLAF si a instantelor din Romania, prin care aratam ca aceasta inchidere a cazului Bode – BMW este pur si simplu scandaloasa fata de cea ce a facut DNA pana in acest moment”, a declarat Ghinea, la intrarea in sediul DNA, citat de Agerpres.

El a dat ca exemplu dosarul Tel Drum, in care a fost trimis in judecata fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea.

„Aveti aici un comunicat de presa al DNA. In acest comunicat de presa se spune ca numitul Liviu Nicolae Dragnea si alti oameni din conducerea Tel Drum, dar si de la Consiliul Judetean Teleorman au fost trimisi in octombrie 2022 in judecata de catre DNA. Nu mai tarziu de acum un an, e drept ca inainte de epoca Voineag (actualul procuror-sef al DNA – n.r.), in care acest grup infractional era acuzat ca, prin inserarea cerintei ca metoda obligatorie de stabilizare a balastrului sa fie varianta la rece in situ, se asigura ca firma Tel Drum castiga licitatia. Este un caz copy-paste, xerox, ca practica judiciara, dupa ceea ce noi numim cazul BMW – Lucian Bode”, a explicat fostul ministru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: