Ghinea dezvaluie ca PNL ameninta ca-l revoca pe Drula: „Suntem amenintati in discutiile din PNL ca poate ii luam lui Drula ministerul”

politica

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, vineri, la Timisoara, ca este „enervant” ca ministrii de la USR PLUS sa fie „sac de box” in campania interna a PNL si ca, in 28 august, la nivelul acestei formatiuni politice va avea loc o sedinta in care se va discuta despre ce va face mai departe USR PLUS.

„Este destul de enervant ca in campania interna din PNL suntem folositi noi ca sac de box, noi, ministrii USR PLUS mai ales. Asta trebuie sa inceteze pentru ca nu face decat sa erodeze increderea in parteneri si e nevoie in coalitie de incredere.

Apoi, se tot vantura ideea ca e ca in jocul ala cu scaunele muzicale, ca se plimba unii, se aseaza si raman oamenii pe afara, ca se redistribuie ministerele ca un fel de… E o tampenie. Inteleg ca sunt unii suparati de prin PNL, nu ne-au dat ministerele lor. Ministerele nu sunt ale PNL, ministerele se distribuie pe o formula rezultata din alegeri. USR PLUS a avut 15 la suta in alegeri, asta este ponderea noastra in coalitie, intelegem ca PNL a trecut de la un guvern monocolor la un guvern de coalitie, dar nu e ca si cand s-au dat de pomana ministere. S-au dat pe niste procente electorale.

Daca nu mai convine aceasta distributie, noi putem trece in opozitie. Daca. Nu zic. Dar sa tot fim, asa, amenintati in discutiile din PNL ca poate ii luam lui asta ministerul asta, poate ii luam lui Drula ministerul… Ministerul lui Drula acum performeaza, efectiv au ajuns la 280 la suta rata de absorbtie pe infrastructura si la jumatatea anului au consumat toti banii de la buget. Acesta este gradul de performanta al lui Drula. De ce se pune in discutie sa se ia ministerul asta de la Drula?”, a declarat Cristian Ghinea, intr-o conferinta de presa, citat de news.ro

Ghinea a afirmat ca USR PLUS are ministri pregatiti pentru ministerele pe care le conduc.

„Un guvern stabil si o coalitie trebuie sa se bazeze pe o predictibilitate. Noi avem oameni foarte potriviti pentru ministerele pe care le avem. Nu vorbesc despre mine, dau exemplul lui Drula, din nou. De ce ar trebui sa fie sub semnul intrebarii aceste idei, ca are cineva aceste proiecte in care are cineva din PNL cheful de a schimba si mesajul meu este foarte clar si raspicat, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor, dupa Congresul PNL. Daca asa se pune problema, atunci plecam”, a sustinut Ghinea.

Ministrul a precizat ca USR PLUS are mai multe angajamente de guvernare, unele dintre acestea deja realizate.

„Avem foarte multe proiecte incepute, avem 40 de angajamente de guvernare USR PLUS, in care unele le avem indeplinite, va dau doar un exemplu, cu lista de medicamente esentiale pe care Ioana Mihaila a facut-o luna asta. Va dau exemple de proiecte USR PLUS care sunt deja bugetate si sunt in curs de implementare, va dau exemplu, programul de impadurire, avem 700 milioane de euro pentru paduri noi pe 45.000 de hectare, avem bani in PNRR. Am spus ca o sa avem un miliard de euro pentru spitale, avem 2,2 miliarde de euro in PNRR. Nu sunt spitalele facute, doar ca avem bugetul facut, avem tinta agreata de Comisia Europeana si avem calendarul de implementare. Acestea sunt proiectele noastre pe care le-am agreat cu PNL cand am negociat calendarul de guvernare si pe care vrem sa le terminam, dar nici sa stam sa luam toata ziua bobarnace nu este acceptabil”, a subliniat Cristian Ghinea.

Ghinea a adaugat ca Guvernul nu este in pericol sa cada, dar ca nu reuseste sa faca reformele asa cum isi doreste USR PLUS.

„Guvernul nu este in pericol sa cada, vorbim de un Guvern care nu reuseste sa faca reformele asa cum le-am vrea noi, cei de la USR PLUS, reforme agreate in programul de guvernare. De ce nu reusseste? Pentru ca toata lumea asteapta sa termine jocul muzical de la PNL din Congres”, a declarat ministrul.

Cristian Ghinea a declarat, de asemenea, ca in 28 august va exista, la nivelul USR PLUS, o sedinta in care va avea loc o prima discutie despre viitorul formatiunii la guvernare.

„In 28 august vom avea un comitet in care colegii nostri din tara vor veni si vom avea o discutie pe un raport cu ce s-a intamplat de cand suntem la guvernare. Nu se va lua atunci o decizie, dar vom avea o prima discutie de ce vom face mai departe. Daca e dupa mine, va trebui la sase luni sa spunem partidului asta am reusit sa facem, asta nu am reusit, mai stam, nu mai stam, preferinta mea ar fi sa mai stam cat putem inca sa livram”, a conchis Ghinea.

Mai mult despre:

Comentarii: