Fostul ministru Ghinea dezvaluie uriasa LUPTA pe care Ciolos o duce cu oamenii plantati de PSD in Guvern: „Asa te scot din joc”

politica

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, afirma ca vicepremierul Vasile Dincu face jocurile PSD si ca blocheza tentativele de reforma inaintate de premierul Dacian Ciolos.

Intr-un interviu pentru Revista 22, Ghinea spune ca rezultatele modeste obtinute de actualul Guvern in privinta reformei administratiei ar fi consecinta faptului ca Ministerul Dezvoltarii este cel mai nereformat minister din Romania, fiind condus chiar si in ultimul an de oamenii lui Liviu Dragnea.

„De la ambitiile care au fost expuse la inceputul guvernarii, am ajuns sa facem doar o strategie a functiei publice, care este in mare parte apa de ploaie, si care a fost facuta in strafundurile Ministerului Dezvoltarii, cel mai nereformat minister din Romania, care este de fapt ministerul lui Dragnea si a fost condus de oamenii lui Dragnea tot anul asta. Premierul Ciolos a tot incercat sa deblocheze situatia, a numit oameni la Cancelarie care sa se ocupe de subiectul asta, dar tot ce propuneau ei era blocat de Dincu„, a declarat Ghinea.

„Cum este blocajul asta? Nu se spune in fata ‘nu’, dar este aceasta procedura nenorocita cu avizarea interministeriala care efectiv te duce cu vorba. Pana si Comisia de taiat hartii era sa o ratam, daca nu insistam eu si premierul. Dupa ce am lansat-o, s-a trezit Ministerul Dezvoltarii ca de fapt ei trebuie sa se ocupe, i-a lasat premierul Ciolos o luna si au venit cu o strategie de taiat hartii, la care lucrau de doi ani, ceva mamut in care nu se intampla niciun fel de debirocratizare pana in 2019 toamna. S-a intors subiectul la mine si am facut rapid ordonanta de urgenta prin care am taiat foarte multe hartii. E modul lor de a te scoate din joc„, a precizat fostul ministru.

Ghinea a mai acuzat ca Dincu nu a vrut sa se inscrie in curentul reformist initiat de guvernul Ciolos, preferand sa mearga pe mana oamenilor din Ministerul Dezvoltarii, pusi in functii de Dragnea: „Deci vicepremierul Dincu, daca voia sa fie parte a acestui angrenaj reformist, putea sa o faca. Dar a preferat sa se lase condus complet de minister, care inseamna de fapt toata patura de consilieri si secretari de stat lasata de Dragnea acolo, astia au condus Ministerul Dezvoltarii. Dragnea a avut pixul de la Ministerul Dezvoltarii in tot acest an. Daca a fost ceva constient sau aranjat n-am de unde sa stiu. De asta avem nevoie de un mandat popular clar pentru schimbare si de mai mult timp pentru a pune saua pe sistemul administrativ. Altfel, administratia este de capul ei, politicienii nu conduc de fapt birocratia din Romania, politicienii plutesc peste ea.”

„Mie mi-a blocat, tot prin lipsa de aviz si amanarea la nesfarsit, o schimbare serioasa a fluxurilor financiare cu fonduri europene, care, daca nu se va intampla, ne va crea probleme in anii ce vin. Pentru ca fondurile europene sunt imprastiate prin administratie, nimeni nu poate urmari exact care e stadiul proiectelor si, cand iti dai seama ca proiectele nu se intampla, deja este prea tarziu ca sa mai recuperezi bani sau sa incepi alte proiecte. Asa ajungem spre finalul exercitiul financiar sa avem probleme cu absorbtia. Asta s-a intamplat in trecut. Am vrut sa fac aceasta schimbare impreuna cu premierul Ciolos, prin care sa avem efectiv fondurile europene la fiecare autoritate de management, dar d-l Dincu ne-a tot amanat„, a mai dezvaluit fostul minitsru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: