Cristian Ghinea: ” I-am lasat pe cei pe care i-am oprit de la FURAT sa vorbeasca despre noi”. Oana Pellea: „Acest guvern chiar munceste”

politica

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ofera o noua replica liderilor PSD care acuza guvernul ca a absorbit „zero” euro din banii europeni. El arata ca au intrat in Romania, in acest an, aproximativ trei miliarde de euro.

Ghinea tine sa sublinieze ca „avem un stil mai putin predispus la cotcodaceala”, astfel incat „cei pe care i-am oprit de la furat” au reusit sa vorbeasca mai mult.

„2,9 miliarde euro intrati efectiv in Romania din fonduri europene 2007 – 2013 in acest an.Ghiduri de 7.1 miliarde de euro (adica bani scosi efectiv pentru proiecte, care se depun) lansate de cand sunt ministru, pentru bugetul 2014 – 2020. Am gasit lansate 6,2 miliarde de euro pe 23 ghiduri la 30 aprilie. La 31 iulie aveam 13,3 miliarde de euro si 39 de ghiduri. In 100 de zile. (deci ce am lansat acum doua zile nici nu intra in raport :)).

As putea spune povestea fiecaruia dintre aceste ghiduri. (…) Ma uit acum pe el si spun fara echivoc: echipa cu care am venit la MFE are de ce sa fie mandra. Veti vedea. Am fost prinsi in munca si poate nu am avut timp sa comunicam. I-am lasat pe cei pe care i-am oprit de la furat sa vorbeasca despre noi.

E drept si ca avem un stil mai putin predispus la cotcodaceala. Cind s-a semnat contractul pentru faza a doua a laserului de la Magurele, pe care am deblocat-o, sefa AM-ului mi-a spus: domnu’ ministru, vreti sa mergeti la semnare, chemam presa, facem ceremonie? Am zis: nu, mergi tu, ca tu semnezi propriu-zis.

Rezultat: zbiara tocmai aia care au lasat proiectul blocat in proceduri si indecizie ca nu sunt proiecte la Programul Operational Competitivitate. Tot primim lectii din astea de la viata”, a scris Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Postarea ministrului a fost preluata si de actrita Oana Pellea, care a tinut sa arate ca „acest guvern chiar munceste”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: