Ghinea il buseste pe Ciolacu: „Prostia la butoane. Marcele, Romania are nevoie sa fie condusa cu macar putin creier”

politica

Cristian Ghinea, PNRR, Marcel Ciolacu, prost

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, il ironizeaza pe Marcel Ciolacu dupa ce seful PSD a anuntat ca legea privind plafonarea preturilor la energie, votata si de PSD, nu are efect in privinta preturilor.

„Cum va arde prostia lor la buzunare. Le-au plafonat de le-a mers fulgii. Asta toamna, PNLSD: au crescut preturile la energie, gata le plafonam. Le plaaafonaaam, ati auzit?! Tineti-ne ca le rupem capul. La preturi.

USR: bai, dar nu functioneaza asa, ca dati voi lege. Nu va functiona. Hai sa gandim putin. Mai bine scadem temporar TVA pe energie si facilitati fiscale targetate pe IMM-uri. Va avea efect fix unde este nevoie.

(Ca orice tocilari care cred in ratiune, scriem policy paper de cum poate fi atenuat socul preturilor, Cristina Pruna e magiciana pe energie a USR, distribuim la toata lumea. Presa nu prea scrie, ca nu e sexy si e complicat. Mergem la Cotroceni la consultari si lasam raportul tiparit si zicem si pe gura, Presedintele se considera informat).

PNLSD: taceti bai, tocilarilor, le plaafoonaaam, ce nu intelegeti? Plafooonaaaam. Le spargem dintii la preturi, dracu le ia. Tineti-ne!

Pac pac legea plafonarii. Au repetat ca papagalii acest cuvant. Parea margica magica. PNLSD a revolutionat legile economiei cu un cuvant.

Trei luni mai tarziu:

Ciolacu: ‘Functionam pe o lege propusa de actualul ministru, din punctul meu de vedere, ineficienta, neputand fi pusa in aplicare, cea cu plafonarea si cu compensarea facturilor. Va trebui cat de curand sa avem o sedinta de coalitie si sa venim cu alt act normativ. Cred ca Romania nu are nevoie de dispute politice sau de comunicate de presa’.

Nu, Marcele, Romania are nevoie sa fie condusa cu macar putin creier”, a transmis Ghinea pe Facebook.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut miercuri seara ca a votat, alaturi de parlamentarii PSD, legea referitoare la compensarea facturilor, dar s-a constatat ulterior ca solutia nu poate fi aplicata. ”Intentia a fost buna, …pacientul e mort”, a afirmat Ciolacu, precizand ca sunt necesare modificari legislative rapide, nu comunicate de presa, referindu-se la reactia PNL.

”Actul legislativ cu compensarea a fost votat si de catre mine si de catre membri PSD. Constati ca nu poate fi aplicat. Intentia a fost buna, ce facem acum…pacientul e mort. Atunci gasim cat mai rapid – asta inseamna eficienta unui Guvern – cat mai rapid sa luam niste masuri si niste modificari legislative”, a declarat, miercuri seara, la Romania TV, Marcel Ciolacu.

Acesta a declarat ca poate sa faca Guvernul modificari, prin OUG.

”Nu e nicio problema, e calea mai rapida, trebuie sa se intruneasca Parlamentul, facem sesiune extraordinara si le trecem prin Parlament (…) Sunt genul de om mai aplicat si cred ca Romania in acest moment are nevoie nu de dispute politice sau de comunicate de presa”, a mai declarat Ciolacu.

PNL a transmis, miercuri seara, printr-u comunicat de presa, ca a avut printre prioritati masurile de protejare a populatiei in fata valului de scumpiri a facturilor la energie.

”Vom vedea daca exista propuneri din partea celorlalte partide din coalitie si vor fi luate in considerare atunci cand imbunatatesc cadrul legislativ actual”, au transmis liberalii.

La randul sau, ministrul Energiei, Virgil POpescu, a afirmat ca legea a fost adoptata si cu voturile PSD, aproape in unanimitate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: