politica

Ghinea il ironizeaza pe „specialistul” Ciolacu: „E ca Bula, are o idee dar nu e de acord cu ea”

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, a ironizat modul in care seful PSD, Marcel Ciolacu, s-a sucit peste noapte in privinta impozitului progresiv. El l-a comparat pe Ciolacu cu Bula.

„Bula – Ciolacu, intrebat despre ultimele discutii despre impozitare: ‘Nu am spus ca schimbam impozitarea / Chemam experti care vor analiza ce schimbari ar trebui operate’. Bula la sedinta PCR: tovarasi, eu am o idee dar nu sunt de acord cu ea”, a scris Ghinea pe Facebook.

Ciolacu a negat joi ce spunea miercuri, ca doreste introducerea impozitarii progresive pentru ca toate statele din UE au acest sistem.

„Eu n-am spus ca trebuie renuntat la cota unica. Eu am spus sa facem o analiza, sa vedem … (…) Conteaza foarte mult ce vrea Marcel Ciolacu sau ce vrea Nicu Ciuca? Important este sa gasim solutia cea mai buna”, a declarat Ciolacu, joi, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca introducerea impozitului progresiv inseamna ca cei care au salarii mai mari vor fi taxati mai mult, Ciolacu a afirmat: „Cine a spus acest lucru? Ati vazut la stiri, la televiziune sau am spus eu acest lucru? Eu nu am ce sa va explic ceva ce nu am spus eu si nimeni din coalitie. Eu va pot explica dupa ce ministrul de Finante vine si ne face o prezentare. Ce ma deranjeaza pe mine, dar nu in ceea ce va priveste pe dumneavoastra, este ca nu incercam sa intram intr-o normalitate si sa intelegem ca asa este normal – sa vorbim in spatiul public de aceste lucruri, nu in birouri, ascunsi”.

Ciolacu avea insa o cu totul alta pozitie in urma cu doar 24 de ore in legatura cu impozitarea progresiva si cota unica. „Nu puteti sa imi spuneti ca Spania, Olanda, Germania, SUA, Italia, toti sunt tampiti, pentru ca au un sistem progresiv de impozitare, modern, adaptat cu deductibilitati”, a declarat Ciolacu, miercuri.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Firea ii ofera lui Piedone functia de prefect al Capitalei daca isi retrage candidatura: „Sa ma sune”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sugerat, joi, ca Piedone ar putea obtine…

7 minute ago

Moscova ameninta Polonia, sa nu cumva sa primeasca arme nucleare: „Acestea vor deveni tinte principale pentru Rusia”

Rusia va face din armele nucleare ale NATO din Polonia una dintre tintele sale principale…

23 de minute ago

Parlamentul European, vot zdrobitor prin care refuza sa recunoasca rezultatul alegerilor prezidetiale din Rusia. Orban al Ungariei este singurul lider UE care l-a felicitat pe Putin

Parlamentul European refuza sa recunoasca rezultatele alegerilor prezidentiale din Rusia si a cerut statelor membre…

42 de minute ago

Surse: Ciolacu s-a intalnit cu Dan Voiculescu de mai multe ori in ultimele zile. Presiuni pentru ca Piedone sa fie retras in favoarea lui Firea

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu…

4 ore ago

BREAKING Clotilde Armand, trimisa in judecata chiar in ziua in care si-a depus candidatura. Acuzatiile procurorilor si reactia primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisa joi in judecata de procurori, la putin…

4 ore ago