politica

Ghinea il pune la punct pe „briliantul” Caciu de la Finante: „Hai, etapa cu gargara s-a terminat, puneti mana la treaba”. Caciu sustinea ca niciun ban de la PNRR nu intra in acest an

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, atrage atentia asupra declaratiilor alarmiste din vara ale actualului ministru PSD al Finantelor, Adrian Caciu. „Ati facut galerie isterica cateva luni, irational si unfair. Hai, etapa cu gargara s-a terminat, puneti mana la treaba”, subliniaza Ghinea.

„Adrian Caciu, asta vara: ‘Stiu ca vi se vand gogosi referitoare la faptul ca PNRR va fi aprobat la finalul lunii septembrie (…) Dincolo de esecul personal al lui Cristian Ghinea, care trebuie sa demisioneze la 30 septembrie, cea mai mare problema este ca avansul pe PNRR nu intra in Romania in anul 2021’.

Adrian Caciu, tot in 2021, acum ministru de Finante, la intrarea in tara a banilor: ‘Lucram pentru a folosi banii din PNRR in beneficiul romanilor!’

Bravo, domle! Ati facut galerie isterica cateva luni, irational si unfair. Hai, etapa cu gargara s-a terminat, puneti mana la treaba. Altfel, cu placere!

P.S. Caciu zice ca lucreaza la OUG pe fluxurile financiare, impreuna cu MIPE. Era gata demult, dati-o naibii odata. Si vedeti ca aveti niste bube mari la Ministerul Digitalizarii (echipa + analiza de optiuni pentru cloudul guvernamental). Focus, ca acum e 31 decembrie si avem o lista de To Do”, a transmis Ghinea, joi.

Citeste si: Ministrul Finantelor, Caciu (PSD): „Sunt briliant, pot sa fiu si presedinte. S-ar putea sa surprind universul intr-o zi si sa-i incurc regulile”

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a declarat joi ca va lucra la elaborarea unei ordonante de urgenta pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizarii fondurilr din PNRR.

„Lucram pentru a folosi banii din PNRR in beneficiul romanilor!

Alaturi de constructia bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finantelor, o alta prioritate este folosirea banilor din PNRR. Deja o prima transa de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat in conturile BNR, va urma destul de repede si un avans pentru partea de imprumuturi. De aceea, reprezinta o urgenta constructia unui cadru legal pentru a putea cheltui acesti bani. Voi lucra impreuna cu colegii de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonante de urgenta pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizarii acestor fonduri.

Trebuie sa punem rapid acesti bani la treaba in folosul comunitatilor din intreaga tara!” a scris Caciu pe Facebook.

Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Un nou conflict armat in sfera de influenta a Rusiei. Schimb de focuri intre trupele din Kargazstan si Tadjikistan

Unitati ale politiilor de frontiera ale Kargazstanului si Tadjikistanului erau angajate joi seara in lupte…

9 ore ago

Bode s-a trezit ca pensiile militare nu sunt pensii speciale: „Nu sunt de acord cu afirmatia: pensiile militare, pensiile de serviciu sunt pensii speciale”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirma ca cei care confunda pensiile militare cu pensiile speciale…

5 ore ago

Erdogan, joc dublu. L-a invitat pe Putin in Turcia, tara NATO. Kremlin: „Presedintele Putin a acceptat cu recunostinta aceasta invitatie”

Presedintele rus Vladimir Putin a acceptat invitatia omologului sau turc Recep Tayyip Erdogan de a…

13 ore ago

Citu atrage atentia ca PSD-istul Caciu de la Finante s-a dat de gol. PSD-istii iau in calcul un imprumut de la FMI: „Deja s-a discutat in ministerul respectiv”

Presedintele PNL, Florin Citu, a sustinut, joi, ca atunci cand un ministru mentioneaza Fondul Monetar…

13 ore ago

Kremlinul e furios: „Raspunsurile SUA si NATO nu tin cont de preocuparile Rusiei privind garantiile de securitate”

Statele Unite si NATO nu par sa fi tinut cont de preocuparile Rusiei privind garantiile…

15 ore ago