Ghinea il pune la punct pe Grindeanu: „Cat de nesimtit poti sa fii?”. Grindeanu se face ca a uitat ca PSD a promis cresterea salariilor pentru CFR-isti

politica

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, are o reactie dura dupa ce Sorin Grindeanu a sustinut ca vinovati de promisiunile facute CFR-istilor sunt „niste domni inaintea mea”. 

„Un caz socant. Statutul ceferistilor creste salariile. PSD si PNL il voteaza in Parlament, USR se opune cu argumentul ca nu e ok sa mai cream categorii speciale. PNL si PSD amana in bugetul lor aplicarea legii. CFR-stii fac greva. Grindeanu iese si zice ca ‘niste domni dinaintea mea au creat niste asteptari’. Cat de nesimtit poti sa fii?”, a transmis Ghinea.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni ca guvernul anterior a promis foarte multe lucruri angajatilor de la CFR, dar aceste promisiuni nu sunt sustenabile economic, adaugand ca va continua dialogul atat cu managerii, cat si cu sindicalistii din aceste societati.

„Referitor la greva CFR – eu am avut in aceasta dimineata intalniri cu managerii companiilor din CFR. De asemenea, dupa-masa o sa am intalniri si cu ei si cu liderii de sindicat. Vreau sa fiu foarte clar si sa va spun ca in acest moment ma aflu, ca ministru al Transporturilor, in situatia urmatoare: niste domni inaintea mea au promis foarte multe lucruri, au promis ca va intra in vigoare statutul feroviarilor, au promis liderilor de sindicat in discutiile de la Ministerul Finantelor ca vor fi marite salariile, ma refer la guvernarea care s-a incheiat in septembrie si ca anumite facilitati vor fi puse in practica de la 1 ianuarie. Totul e pe baza de promisiuni. Pe de alta parte, tot acea guvernare venea si spunea ca infrastructura feroviara trebuie sa dispara sau sa fie tratata la si altele”, a spus Grindeanu, intr-o conferinta de presa la sediul central al PSD.

El a adaugat ca in discutiile pe care le-a avut cu managerii din zona feroviara le-a spus „o realitate” si nu vrea sa fie acuzat de cei care vor veni dupa el ca a facut promisiuni de care sa nu tina cont.

„Realitatea care sta in picioare in acest moment pe zona feroviara este o realitate economica neplacuta sau nesustenabila economic, pe orice tip – CFR Infrastructura, Marfa, Calatori. Statul roman s-a angajat prin PNRR in anul 2022 sa eficientizeze aceste companii. Aceste angajamente trebuie sa le indeplinim. Sunt dispus la dialog, voi sta de vorba cu toata lumea, dar voi avea ca si coordonate de baza doua lucruri – pe de o parte sustenabilitatea economica si pe de alta parte jaloanele pe care trebuie sa le indeplinim pe parcursul lui 2022. De la aceste lucruri nu am cum sa abdic. Impreuna cu managerii si cu liderii de sindicat sa gasim solutii astfel incat veniturile sa creasca, dar solutii care sa fie sustinute economic”, a afimat Grindeanu.

Grindeanu a mai spus ca va mai fi o discutie in Guvern de la inceputul anului viitor referitoare la o posibila plafonare a preturilor la energie catre beneficiari de tipul CFR.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: