Ghinea pune punctul pe i: „PNL, ce va umilea Iohannis, dar ce va umileste Ciolacu!”

politica

Cristian Ghinea, PNRR, Marcel Ciolacu, prost

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, ironizeaza modul in care Marcel Ciolacu incearca sa rezolve criza facturilor la energie din concediu. El aduce aminte ca PSD a votat o lege neaplicabila privind plafonarea preturilor la energie. Ghinea atrage atentia si asupra modul in care PSD „umileste” PNL-ul.

„A venit factura? E ok, Ciolacu e in concediu, nu deranjati!

PSD in opozitie: umple strazile cu foto: fetita citind la lumanare. Spune STOP scumpirilor la electricitate.
PSD la putere: gata, dam lege de plafonare a preturilor. USR: bai, dar nu va functiona, mai bine reducem TVA si dam facilitati fiscale.

Dau legea. Nu functioneaza. Vin facturile mari. PNLSD zice: hai sa facem ce a zis USR sa facem. De la 1 aprilie. Ciolacu se enerveaza: cum, ma, de la 1 aprilie? Ordon sa fie de la 1 februarie. Bine, hai ca discutam la Coalitie. Luni e sedinta de coalitie? Ah, nu, ca Ciolacu e in concediu. Ordon urgenta, dar nu ma deranjati!

E pe bune: sedinta de urgenta a Coalitiei pentru preturi energie nu s-a tinut din cauza ca Ciolacu e in concediu.

Acum, uman vorbind asa, e normal sa ai concediu (anul trecut am avut 2 – doua – zile concediu si alea ciuruite de PSD cu o bazaconie fake news).

Dar cum de nu se poate decide ceva fara Ciolacu? Sau, nu stiu, daca e urgent, sugerez zoom? Alo, PNL, e bine in coalitia asta? Acum aveti doi sefi care va programeaza prioritatile functie de vacanta lor. Ce va umilea Iohannis, dar ce va umileste Ciolacu!

Si in al doilea rand, tot asa uman, cine e atat de (xxx – cenzurat de departamentul Comunicare) sa puna poza aia pe panouri, merita concediu linistit? Oamenii nu merita sa li se aduca aminte, chiar si in concediu?

Marcele, lasa vacanta, hai ca au venit facturile si cica numai tu poti rezolva. Avem incredere in tine. Marcel, il salvatore della patria!

#CoalitiaBlegilor

PS In caz ca nu stiati stirea asta, e de la taxa de protectie platita de PSD la TV-uri. Din banii dumneavoastra!”, a scris Ghinea pe Facebook.

Prioritatea PSD este sa ia masuri care sa apere veniturile populatiei acum, in plina iarna, nu la 1 aprilie sau in 2024, pentru ca atunci este an electoral, a declarat miercuri Marcel Ciolacu.

„Prioritatea PSD este sa ajutam romanii sa-si poata plati facturile la energie, nu sa ne temem daca o asemenea masura supara sau nu agentiile de rating. Eforturile noastre sunt de a avea suficienti medici pentru a face fata noului val pandemic, nu sa inventam certificate prin care doctorii sunt amenintati – tocmai acum! – cu suspendarea din functie. Eforturile noastre sunt indreptate pentru a avea spitale dotate si capabile sa-si achite facturile la utilitati, nu spitale cu porti inchise din cauza facturilor inzecite peste noapte. Prioritatea noastra este acum. Sa luam masuri care sa apere veniturile populatiei acum, in plina iarna, nu la 1 aprilie sau eventual in 2024… pentru ca atunci este an electoral”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adaugat ca este clar pentru toti cei de buna-credinta ca, in fata crizei provocate de liberalizarea haotica a pietei energiei, facuta de partidele de dreapta, „populatia merita mai multe solutii decat cele deja anuntate”.

„E nevoie de decizii mai curajoase, tintite catre cei vulnerabili, catre pensionari si familii monoparentale, dar si catre firmele romanesti. Romanii sunt satui de scuze si motive care sa mascheze luarea unor decizii. Si un lucru este cert: trebuie luate urgent masuri pentru a-i ajuta pe romani”, a afirmat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: