politica

Ghinea (USR) il chinuie iar pe Ciolacu de la PSD: „Marcele, inteleg ca nu stii engleza si ai emotii. Va faceti de ras la Bruxelles”

Vicepresedintele executiv al Comisiei Europene Valdis Dombrovskis a transmis marti ca in Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei nu exista dispozitii care sa impuna interdictia utilizarii lemnelor pentru incalzire pana in 2023, documentul cuprinzand doar reforme menite sa combata exploatarea ilegala intensiva a padurilor romane. In acest context, fostul ministru al Proiectelor Europene Cristian Ghinea ii ironizeaza pe social-democrati: ”Cand esti incompetent si semnalizezi… Victor Negrescu este trimis la citit PNRR”. ”Marcele, inteleg ca nu stii engleza si ai emotii, dar baiatul asta va face de ras”, a transmis Ghinea.

”In Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei nu exista dispozitii care sa impuna interdictia utilizarii lemnelor pentru incalzire pana in 2023. Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei include reforme si investitii in sistemele de gestionare si de guvernanta a padurilor menite sa combata exploatarea ilegala intensiva a padurilor romane. Aceasta exploatare reduce cantitatea de carbon absorbita de paduri, duce la o pierdere semnificativa a biodiversitatii si mareste riscul de dezastre”, arata vicepresedintele executiv Valdis Dombrovskis in numele Comisiei Europene, citat de news.ro.

Potrivit acestuia, ”o noua Strategie nationala forestiera si legislatia asociata vor stabili criterii de durabilitate pentru biomasa forestiera destinata productiei de energie si vor include actiuni specifice de combatere a exploatarii forestiere ilegale si de imbunatatire a gestionarii padurilor”.

”In plus, este prevazut un sistem informatic integrat care va monitoriza angajamentele legate de recoltarea lemnului, regenerarea in timp util a padurilor, sanatatea padurilor, starea de conservare a habitatelor forestiere, impactul schimbarilor climatice si adaptarea la schimbarile climatice in cazul diferitelor ecosisteme forestiere. De asemenea, Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei include o reforma menita sa incurajeze decarbonizarea sectorului incalzirii si racirii si sa clarifice cum se impart responsabilitatile intre autoritatile nationale si cele locale. Planul va asigura, in acelasi timp, durabilitatea si trasabilitatea biomasei pentru a preveni impactul negativ al utilizarii bioenergiei asupra biodiversitatii si a ecosistemelor forestiere si pentru a diversifica mixul energetic din sectorul incalzirii”, se mai arata in raspunsul transmis de Comisia Europeana.

In acest context, fostul ministrul al Proiectelor Europene Cristian Ghinea, care a finalizat si depus PNRR la Comisia Europeana, ironizeaza PSD.

”Cand esti incompetent si semnalizezi…Incompetentul PSD pe probleme europene, Victor Negrescu, este trimis de Comisia Europeana la citit PNRR. E greu cu cititul cand misiunea de la partid este sa imprastii minciuni despre PNRR ca sa creezi neincredere in cel mai important plan de tara al Romaniei, din ultimul deceniu si jumatate. Dupa ce a umplut opinia publica cu fake-news-ul ca PNRR interzice lemnele de foc, cel mai inutil europarlamentar roman, pesedistul Victor Negrescu, a facut si o interpelare oficiala la Comisie. Ii raspunde azi vicepresedinte executiv Valdis Dombrovskis, in numele Comisiei Europene: tot nu e adevarat”, a scris Ghinea pe Facebook.

Acesta i-a adresat un mesaj si liderului PSD: ”Marcele, inteleg ca nu stii engleza si ai emotii, asa ca te bazezi pe tineretul agitat. Dar crede-ma ca baiatul asta va face de ras. E obiect de glume la Bruxelles. Sunteti un partid mare, Romania pierde per total influenta daca va faceti asa de ras”.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, ca in PNRR scrie ca trebuie sa se elimine incalzirea cu lemne, pana in 2023. ”Domnul Ghinea mai spune ca cei care se incalzesc cu lemn sunt niste hoti, sunt oameni care fura lemn, ori vorbim de jumatate din populatia Romaniei, 80% dintre cei din rural”, a mai spus Negrescu, precizand ca a cerut Comisiei Europene sa verifice aceasta informatie si sa dea dreptul romanilor sa se incalzeasca cu lemne, asa cum o fac sli austriecii si francezii si alte tari din UE.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Scripcaru sau Coliban? Sondaj PSD-ist la Brasov, cine ar castiga alegerile pentru Primarie. PSD il sustine pe fostul primar penal George Scripcaru

Presedintele PSD Brasov, Marius Dunca, a anuntat joi ca organizatia sa a realizat un sondaj…

2 ore ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

2 ore ago

Barbati deghizati in femei au talharit bucuresteni atrasi de anunturi pe site-uri de escorte

Caz mai putin obisnuit de talharie in Capitala. Mai mjulti barbati deghizati in femei au…

4 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

3 ore ago