Ghita scoate iar nasul la Romania TV. Infractorul fugar anunta ca i-a facut plangere penala lui Kovesi

politica

Fostul deputat, Sebastian Ghita, a declarat la Romania TV ca a facut o plangere penala pe numele fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi. Fosta sefa a DNA a fost reclamata de Ghita la Sectia Speciala pentru anchetarea magistratilor. Sebastian Ghita sustine ca Laura Codruta Kovesi i-ar fi cerut sa plateasca avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

„Dupa ce am prezentat statului roman toate elementele privind activitatea infrationala a acestui grup Onea – Kovesi am vazut ca nimic nu s-a intamplat si ca tot ce face acest grup dosare fabricate este ascuns, pitit. Ce m-a facut sa fac aceasta plangere este ca aceasta sectie de urmarire a magistratilor permite cetatenilor sa prezinte probe”, a declarat Sebastian Ghita la Romania TV.

Fostul deputat a facut denuntul impotriva Laurei Kovesi la inceputul saptamanii, iar deja se fac audieri in acest caz.

La inceputul lui 2017 Sebastian Ghita sustinea ca o firma de constructii din Ploiesti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a platit avionul pentru aducerea in tara a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea lui Kovesi si a statului.

Potrivit lui Sebastian Ghita factura prin care a fost platit avionul a iesit la iveala de curand.

„La cererea lui Kovesi, o firma de constructii din Ploiesti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a platit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este ca o firma privata, la cererea statului roman, a platit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI si care a furat sute de mii de oameni. O intreb pe doamna Kovesi: ce fel de operatiune o fi asta? Oare suntem vinovati de spalare de bani? E doar dansa sau sunt doar eu? Am actionat eu in numele statului roman?”, a spus Sebastian Ghita in cea de-a treia interventie pe care a avut-o la Romania TV de la disparitia lui, in 21 decembrie.

Nicolae Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti, iar statul roman, care garantase, a fost obligat sa plateasca circa o suta de milioane de euro compensatii. La scurt timp de la prabusirea, in mai 2000, a Fondului National de Investitii (FNI), Popa a plecat din tara, iar dupa aproape doi ani autoritatile romane au emis pe numele lui un mandat international de arestare.

Popa a fost arestat in 2 decembrie 2009, de catre autoritatile indoneziene, si a fost adus in tara din Indonezia in 22 aprilie 2011, presa relatand la acea vreme ca a fost adus in Romania cu „o cursa privata”.

In iunie 2014, Tribunalul Giurgiu a decis definitiv ca Nicolae Popa sa execute 10 ani si patru luni de inchisoare.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: