Ghita, urmarit penal intr-un NOU dosar. I-a dat mita o CASA primarului din Ploiesti

news

Deputatul Sebastian Ghita este urmarit penal, intr-un nou dosar, pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. Ghita s-a prezentat marti la sediul DNA unde i s-au adus la cunostinta noile acuzatii.

„In cursul anului 2013, suspectul Badescu Iulian, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, cu incalcarea prevederilor legale, la instigarea suspectului Ghita Sebastian Aurelian (foto, stanga jos), a acordat unui club sportiv, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia respectiva.

Aceasta finantare a avut loc in contextul unei selectii de proiecte privind programul ‘Promovarea sportului de performanta’, organizata, in baza legii privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, de catre Clubul Sportiv Municipal Ploiesti (institutie aflata sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti).

Pentru alocarea sumei respective de bani, suspectul Badescu Iulian a pretins si primit de la suspectul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situata in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care suspectul Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei.

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi suspecti.

In perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Ghita Sebastian Aurelian, a disimulat adevarata natura a provenientei a imobilului, prin efectuarea unor plati (reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, catre o societate administrata in fapt de suspectul Badescu Iulian.
Ulterior, aceasta suma de bani a fost transferata de suspectul Badescu Iulian catre o alta societate controlata de suspectul Ghita Sebastian Aurelian, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mita”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Sebasta Ghita se afla deja sub control judiciar intr-un alt dosar de coruptie in care este implicat si cumnatul lui Victor Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: