Gica Hagi nu mai suporta, a izbucnit dupa Romania-Elvetia: „Va spun eu ADEVARUL”

sport

Gheorghe Hagi a facut o analiza dura dupa egalul dintre Romania si Elvetia. El este foarte nemultumit de tactica folosita de Anghel Iordanescu.

Hagi a afirmat ca nu se regaseste in stilul de joc al echipei nationale, intrucat a sesizat o „mentalitate inferioara” din partea fotbalistilor, in special prin prisma tacticii defensive ce a fost folosita.

„Romania sta bine defensiv, dar ofensiv inca nu stim sau nu avem curaj sa atacam. Lucram foarte putin la aspectul asta, ne simtim inferiori si se pune in practica o strategie fara personalitate, fara joc ofensiv. Trebuie sa creezi o strategie de invingator, cu personalitate, sa construiesti si sa joci fotbal. Elvetia a jucat fotbal de la inceput, a creat si a reactionat tot timpul pe mingile pierdute.

Daca-i consideram mai buni, ne lasam! Ne lasam de fotbal si gata! Eu nu pot sa ma simt inferior. Niciodata! Niciodata! Daca nu formezi o mentalitate, daca nu sadesti, nu ai cum sa ai! Va spun eu adevarul pe care nu vi-l spune nimeni! Dintotdeauna Romania a jucat numai de jos, cu alibiuri. Nu avem personalitate! Daca pleci cu strategia asta, numai asa joci!”, a spus Hagi la Dolce Sport, citat de ziare.com.

Hagi a cerut astfel o schimbare radicala in jocul echipei nationale.

„Romania niciodata nu trebuie sa se simta inferioara Elvetiei. Chiar daca si noi am pierdut in SUA, am dominat jocul de la cap la coada. Am pierdut, dar apoi am triumfat! Trebuie sa stii sa selectezi jucatori care sa duca aceasta presiune! O sa mai vorbim zece ani de acum incolo si ramanem tot la concluzia ca n-avem mentalitate, daca n-o formam in timp! E nevoie de o strategie de invingator.

Romanul e tehnic, are minte! Trebuie sa ne dorim sa producem fotbal! Cand o sa ajungem sa gandim un fotbal din asta, o sa ajungem sa batem Spania, o sa fim campioni! Cand am avut mentalitate, am fost campioni indiferent de sport”, a mai spus Hagi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: