politica

Gigantul rosu. Putin anunta un „parteneriat fara precedent in istorie pana acum” intre Rusia si China: „Dezvoltam in comun arme de inalta tehnologie”

Rusia si China coopereaza in domeniul securitatii dezvoltand in comun arme de inalta tehnologie, a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin la conferinta sa de presa anuala.

„Cooperam (cu RPC) in materie de securitate. Armata chineza este echipata in mod semnificativ cu cele mai avansate sisteme de armament. Dezvoltam chiar si anumite arme de inalta tehnologie impreuna”, a declarat liderul rus, citat de TASS.

Putin a mai precizat ca Rusia si China dezvolta, de asemenea, cooperarea intre fortele lor armate, precum si in domeniul spatial si al aviatiei. „Acest lucru include exercitii comune, participarea la jocuri militare internationale comune si patrule comune pe mare si in aer”, a adaugat el

Rusia si China creeaza „un parteneriat absolut cuprinzator de natura strategica, fara precedent in istorie pana acum, cel putin intre Rusia si China”, a declarat liderul rus, estimand ca aceasta relatie strategica dintre Rusia si China ”este un factor serios de stabilizare pe arena internationala”.

„Asia se dezvolta intr-un ritm rapid si eficient. China este liderul de necontestat al economiei mondiale si asiatice. Este firesc sa dezvoltam relatii cu China in acest domeniu. China este numarul unu printre partenerii nostri comerciali si economici”, a mai spus presedintele rus.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

5 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

10 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

9 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

9 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

9 ore ago