Gigi Becali il lauda pe judecatorul care i-a dat „doar” trei ani de puscarie: „A fost si o bucurie sa il vad”

news

Omul de afaceri George Becali a declarat ca magistratul Ionut Matei, cel care a facut parte din completul care l-a condamnat in dosarul „Valiza”, „nu a fost asa de rau”, deoarece i-a dat o pedeapsa de doar trei ani, in timp ce alti condamnati primeau si zece ani inchisoare.

Becali s-a prezentat joi dimineata la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde a deschis un proces pentru reabilitarea judecatoreasca, el avand mai multe interdictii dupa ce si-a executat pedeapsa cu inchisoarea.

Din completul de judecata care va decide reabilitarea face parte si Ionut Matei, considerat unul dintre cei mai duri magistrati din Romania.

„Nu a fost asa rau, a fost si intr-un fel o bucurie, Ionut Matei m-a condamnat, dar nici nu mi-a dat mult atunci. Cand iti dadea sapte, opt, noua, zece ani, mie nu mi-a dat asa mult. El mie mi-a dat doi ani. A fost si o bucurie sa il vad (…). Sa il vezi pe un om, in alte momente cand tremurai in fata lui, acum a fost asa relaxat. Sunt niste trairi, niste bucurii totusi. Apari in fata unui judecator, erai la mana lui, acum nu mai esti la mana lui. Esti fata in fata. Atunci eu nu prea tremuram, dar trebuia sa tremuri. Cand veneam in catuse la alte procese aveam emotii, esti om, nu esti din fier”, a spus Becali, citat de Agerpres.

Ionut Matei a facut parte dintr-un complet de cinci judecatori de la Instanta suprema, care l-a condamnat definitiv pe George Becali in dosarul ‘Valiza’ la trei ani de inchisoare cu executare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: