Gimnasta din Coreea de Nord, selfie cu o sportiva din Coreea de Sud. Va fi EXECUTATA? Ce raspunde BBC

sport

O imagine realizata in timpul Jocurilor Olimpice de la Rio a starnit emotie si, totodata, ingrijorare in intreaga lume. O gimnasta din Coreea de Nord si-a facut un selfie cu o sportiva din Coreea de Sud, in conditiile in care cele doua tari sunt in razboi.

Hong Un Jong reprezinta Coreea de Nord la Rio. Ea si-a facut un selfie cu Lee Eun-Ju, gimnasta din Coreea de Sud, in varsta de 17 ani. Mai mult, cele doua au fost fotografiate strangandu-si mainile si intretinandu-se cordial, in conditiile in care tarile pe care le reprezinta sunt inca in razboi.

nord

Imaginea a stranit emotie in intreaga lume. Foarte multi s-au intrebat daca sportiva nord-coreeana va pati ceva la intoarcerea acasa, cunoscuta fiind paranoia care domina regimul dictatorial al lui Kin Jong Un.

BBC a realizat un material pe aceasta tema, sustinand ca este putin probabil ca Hong Un Jong sa fie pedepsita. Jurnalistii britanici afirma ca regimul de la Phenian promoveaza o „diplomatie a sportului” prin care incearca sa arate lumii o alta fata a Coreei de Nord. In trecut, in 2014, Hong Un Jong s-a fotografiat si cu o sportiva din Statele Unite, tara considerata de Kim Jong Un cel mai mare dusman al sau, imagine care a fost folosita apoi de propaganda nord-coreeana.

Mai mult, Nordul a negociat  cu Sudul sa trimita o echipa comuna la jocurile olimpice de vara din 200, 2004 si 2008, insa nu s-a ajuns la niciun rezultat.

sua

Pentru sportivii din Coreea de Nord, aceste competitii reprezinta o oportunitate de a-si reprezenta tara in fata unei audiente internationale, iar regimul de la Phenian chiar incurajeaza ca sportivii sa se manifeste precum Hong Un Jong.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: