Ginerele lui Liviu Luca, numit sef al serviciului secret al MAI. Tatal lui a fost ofiter de Securitate

news

Directorul Directiei Contrainformatii, Tiberiu – Silviu Dumitrache, a fost imputernicit sa exercite functia de director general al Directiei Generale de Protectie Interna a MAI, incepand de luni.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat ca, incepand de luni, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, a incetat imputernicirea colonelului Petru – Razvan Magura in functia de director general al Directiei Generale de Protectie Interna si cea a lt.-colonelului Lucian – Mihai Popa in functia de prim-adjunct al directorului general al DGPI.

”Cu aceeasi data, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, domnul colonel Tiberiu – Silviu Dumitrache, directorul Directiei Contrainformatii, a fost imputernicit sa exercite functia de director general al Directiei Generale de Protectie Interna a MAI”, a transmis MAI.

Ofiterul are o vechime de peste 14 ani in activitatea de informatii si protectie interna si a ocupat mai multe functii de executie si de comanda in cadrul DGPI.

Silviu Dumitrache este ginerele lui Liviu Luca, fost sindicalist condamnat la inchisoare. Tatal lui Silviu Dumitrache, colonelul (r.) SRI Gheorghe Dumitrache, a fost condamnat in 2012, impreuna cu generalul (r.) SRI Ovidiu Soare, la trei ani de inchisoare cu suspendare de catre judecatorii de la instanta suprema. In acelasi dosar a fost achitat Emil „Cico” Dumitrescu, fost consilier prezidential.

Gheorghe Dumitrache a lucrat, inainte de 1989, pentru Securitate, anunta Romania Libera intr-un articol din 2016. Articolul a fost intre timp sters.

Mai mult despre: ,


Comentarii: