Giorgia Meloni buseste Kremlinul: „Putin are viziune neoimperialista, declaratia de anexare nu are nicio valoare juridica sau politica”

externe

giorgia meloni, premier, italia

Giorgia Meloni, sefa asteptata a viitorului guvern italian, a estimat vineri ca anexarea de catre Rusia a patru regiuni ucrainene „nu are nicio valoare juridica sau politica” si ar demonstra ca Vladimir Putin „ameninta” securitatea europeana, relateaza France Presse, citata de Agerpres.

„Declaratia de anexare la Federatia Rusa a patru regiuni ucrainene dupa referendumurile simulacre care au avut loc sub o ocupatie militara violenta nu are nicio valoare juridica sau politica”, a spus ea intr-un comunicat.

Vladimir „Putin isi demonstreaza inca o data viziunea neoimperialista a caracterului sovietic ce ameninta securitatea intregului continent european”, a adaugat sefa partidului post-fascist Fratelli d’Italia (FdI), care a castigat impreuna cu aliatii sai alegerile legislative de duminica.

„Aceasta noua incalcare din partea Rusiei a regulilor de coexistenta intre natiuni confirma necesitatea ca democratiile occidentale sa fie unite si sudate”, a concluzionat dna Meloni.

Meloni ar urma sa-i succeada in saptamanile urmatoare lui Mario Draghi care a acordat un sprijin puternic Ucrainei, inclusiv prin trimiterea de arme si in sanctiunile impotriva Rusiei inca de la inceputul razboiului.

Desi Giorgia Meloni este mai degraba eurosceptica, ea a sustinut linia lui Draghi cu privire la Ucraina, in timp ce posibilii sai viitori aliati in guvern, liderul Ligii de extrema dreapta Matteo Salvini si fostul prim-ministru de dreapta Silvio Berlusconi, au de multa vreme legaturi stranse cu Moscova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: