news

Giuliani s-a manjit pana peste cap in „Afacerea romaneasca”. Presa din SUA si Departamentul de Stat solicita insistent amanunte

Avocatul presedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, spune ca a fost contactat de Departamentul de Stat in legatura cu scrisoarea adresata autoritatilor romane si ca a discutat cu cel putin un oficial roman, fara a-l nominaliza insa.

De asemenea, el a afirmat ca poate ar fi trebuit sa mentioneze in document ca nu reprezinta pozitia presedintelui Donad Trump, scrie Washington Post, citat de news.ro.

Rudolph Giuliani a fost sunat saptamana aceasta de oficiali ai Departamentului de Stat in legatura cu scrisoarea, acestia vrand sa stie daca este reala, raspunsul sau fiind: „Absolut”.

Giuliani a precizat ca nu este implicat in actiuni vizand si alte state in afara de Romania si ca nu a discutat acest subiect cu Trump sau cu alt oficial al administratiei.

„Sunt persoana privata”, a replicat el cand a fost intrebat de ce a adoptat o pozitie contrara celei a Guvernului SUA.

„Poate ar fi trebuit sa mentionez in scrisoare ca nu il reprezint pe presedinte”, a spus el, dar ca a presupus ca autoritatile romane stiu acest lucru. Rudolph Giuliani a mai precizat ca a discutat cu cel putin un oficial roman in contextul demersului sau, fara insa a face nominalizari.

Avocatul presedintelui Donald Trump, Rudolf Giuliani, a fost platit de o firma de consultanta in momentul in care a trimis presedintelui Romaniei o scrisoare contrara pozitiei oficiale a Guvernului SUA, scrie Politico. Firma apartine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Giuliani a declarat marti pentru Politico ca scrisoarea sa se baza pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Loius Freeh, care conduce o firma de consultanta globala, Freeh Group International Solutions.

„Ei imi platesc onorariul”, a spus Giuliani, referindu-se la Freeh Group.

El nu a spus cu cat a fost platit sau daca Freeh Group a apelat la serviciile sale in numele unui client, Giuliani sugerand ca orice alte intrebari sa fie adresate Freeh Group, care nu a raspuns solicitarilor adresate.

Giuliani, a adresat autoritatilor romane o scrisoare pe tema protocoalelor incheiate de institutii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucuresti s-a disociat, transmitand, prin purtatorul de cuvant, ca Guvernul SUA nu comenteaza actiunile persoanelor fizice.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dorel Visan, prezent la Moscova dupa ce l-a laudat pe Putin: „Trebuie o noua dictatura, asa ca a domnului Putin”

Actorul Dorel Visan se afla in aceste zile la Moscova, in calitate de invitat la…

O oră ago

Nici Ciuca, nici Ciolacu nu au urmarit explicatiile lui Cirstoiu. Seful PSD: „Am inteles, a fost la o clinica, lucrurile acestea le vom lamuri in cadrul coalitiei”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut sambata ca nu a auzit explicatiile lui Catalin Cirstoiu…

39 de minute ago

Ciolacu a decretat: „Adevarul a iesit la iveala, Gabriela Firea nu a avut nicio treaba cu azilele groazei. A fost un scandal clocit”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sambata, ca Gabriela Firea "n-a avut nicio treaba cu azilele…

2 ore ago

Doliu pentru radioul romanesc. A murit crainicul sportiv Octavian Vintila

Crainicul si comentatorul sportiv Octavian Vintila s-a stins din viata, la varsta de 86 de…

2 ore ago

Emil Boc vrea doar interviuri cu intrebari regizate. Ce a patit o jurnalista Euronews: „Iese, tranteste usa salii de sticla si pleaca”

Dana Cotovanu, jurnalista la Euronews Romania, relateaza o situatie revoltatoare in legatura cu primarul Clujului,…

5 ore ago