Globul pamantesc de pe Bega, ultima atractie a Timisoarei – Capitala Culturala Europeana

news

Globul pamantesc luminos, Floating Earth, care pluteste, pe Bega, in Timisoara, in dreptul parcului Alpinet, a fost lansat de Ziua Nationala si este atractia orasului in aceste zile. La lumina instalatiei uriase, de 1 Decembrie 2023 a cantat Amalia Gaita, urmand ca in 4 decembrie sa concerteze Beck Corlan, iar in 7 decembrie, Benson Joel Mixtapes.

„O mare sculptura sferica a planetei noastre va pluti elegant pe suprafata apei, intinzandu-si diametrul masiv de 10 metri pentru a dezvolta imaginatia fiecarui privitor in parte. In mijlocul agitatiei vietii noastre de zi cu zi, artistul Luke Jerram ne invita sa ne oprim si sa privim un spectacol fascinant care sfideaza atat gravitatea, cat si conventiile”, transmit realizatorii evenimentului, Lights On.

Proiectul face parte din Programul cultural national Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023 si este finantat prin programul BEGA, derulat de Consiliul Judetean Timis, prin Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, cu sume alocate de la bugetul de stat, respectiv Ministerul Culturii.

Cum era de asteptat, numerosi timisoreni si turisti au venit deja sa admire constructia cu diametrul de 10 metri realizata de artistul britanic Luke Jerram, care invita oamenii sa se opreasca si sa priveasca un spectacol fascinant, potrivit organizatorilor. Floating Earth va „pluti” pe Bega pana in 10 decembrie.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: