Gluma zilei: „Parlamentarii PSD sunt oameni responsabili”. Anunt, cum vor vota pesedistii la investirea Guvernului Citu

politica

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, marti, referitor la votul parlamentarilor PSD la investirea Guvernului Citu, ca membrii social-democrati sunt „niste oameni responsabili, care vor vota asa cum e nevoie pentru Romania”.

„In primul rand trebuie sa vedem ce face PNL, pentru ca incalca decizia CCR, pe de alta parte nu-si respecta propriul coleg, ca sa fiu elegant. In momentul in propui un coleg de partid si nu te duci sa-l votezi, intr-o situatie de criza cum este aceasta, nu este doar o lipsa de criza fata de colegi, ci si o iresponsabilitate crasa fata de cetatenii Romaniei.

Nu poti intr-o astfel de situatie, in care totusi avem aceasta epidemie in crestere in fiecare zi, sa te joci de-a guvernul, de a vota sau nu propriul guvern, sa o luam de la capat cu audierile de ministri in comisii, totusi e o gluma, tara se afla intr-o situatie de criza si este nevoie de un guvern stabil.

Noi am anuntat ca vom participa la sedinta de vot. Toti colegii PSD vor fi prezenti joi la sedinta de investire, urmand ca toate aceste lucruri sa le hotaram”, a afirmat Simonis, intrebat in legatura cu votul parlamentarilor PSD la investirea Guvernului Citu.

El a spus ca mai multe grupuri parlamentare, intre care USR, PMP, minoritati nationale, ALDE, au anuntat ca vor vota la vedere Guvernul Citu, iar acest lucru inseamna ca liberalii ar avea majoritatea necesara pentru a trece Guvernul, daca isi vor vota propriul cabinet.

Intrebat daca exista posibilitatea ca parlamentari ai PSD sa voteze acest guvern, Simonis a spus: „Haideti sa ajungem acolo, sa vedem ca acesti oameni care conduc destinele Romaniei sunt atat de responsabili incat sa-si voteze propriul guvern”.

„Vom lua o decizie in acest sens in zilele urmatoare. In acest moment decizia este clara – de a nu vota Guvernul Citu – pentru ca nu e nevoie de voturile noastre, avand in vedere ca PSD are 200 de parlamentari, iar celelalte grupuri care au anuntat si propus acest premier au 265, avand nevoie doar de 233 pentru a investi acest guvern. Prin urmare, este datoria PNL de a strange aceasta majoritate, pare ca o au, si de a vota colegul propus pentru functia de prim ministru. Daca au facut aceasta propunere in gluma, chiar si in conditiile acestei crize care este in crestere, vor fi taxati de romani”, a adaugat Simonis, intrebat daca este posibil ca parlamentarii PSD sa voteze conform propriei constiinte.

Intrebat daca are garantia ca toti parlamentarii PSD vor respecta decizia partidului si nu vor vota guvernul, Simonis a spus: „Am garantia ca membrii PSD sunt niste oameni responsabili, care vor vota asa cum e nevoie pentru Romania. Asta inseamna ca sunt oameni responsabili”.

Mai mult despre:


Comentarii: