Godina, despre cum si-a inceput munca in Politie: „O bataie de joc. Am fost trimis intr-o intersectie unde am stat opt ore, singur si fara masina. Mi-a fost incredibil de frig”

life

Politistul brasovean Marian Godina a povestit, intr-un interviu pentru Adevarul, cum si-a inceput activitatea de politist. El nu are amintiri placute, sustinand ca ca sefii si-au „batut joc” de el si de colegii lui.

„Prima zi pe teren ca politist n-am cum s-o uit, pentru ca era iarna si mi-a fost incredibil de frig. Am fost trimis intr-o intersectie unde am stat opt ore, singur si fara masina. Asa s-a intamplat si cu ceilalti noua colegi care absolvisera odata cu mine si care fusesera repartizati tot la Politia Rutiera Brasov. Asa ne-am petrecut primele doua saptamani. Fiecare in cate o intersectie, fiecare singur. Nu trebuia sa dirijam – si oricum, nici nu am fi stiut –, nici sa dam amenzi, nici sa facem altceva. Trebuia doar sa stam ‘la vedere’. Acesta era nivelul de inteligenta al sefilor de atunci si asa considerau ei ca ne vom cali. Era, de fapt, o bataie de joc pe care nu am reusit sa o inteleg. Am inteles insa ce fel de oameni sunt la conducerea Politiei”, a declarat Godina pentru Adevarul.

El a dezvaluit ca acum nu se mai teme de repercusiuni pentru criticile sale la adresa sefilor.

„Am avut de gand sa renunt in momentul in care mi s-a dispus sa inchid pagina de Facebook. De fapt, chiar am facut asta pentru o zi, dar am avut norocul sa am parte de sustinerea a mii de oameni care s-au aratat revoltati, iar apoi lucrurile au intrat pe un fagas normal, am redeschis pagina de Facebook si am continuat. Nu m-am temut de repercusiuni si nici acum nu ma tem, atat timp cat imi fac treaba la serviciu cat de bine pot”, a mai spus Godina.

Politistul adauga ca, in ultimul an, s-au inregistrat schimbari majore in cadrul institutiilor. „Chiar cred ca lucrurile s-au mai schimbat si aceste institutii au devenit mult mai umane in relatia cu cetatenii. Din punctul de vedere al omului de pe teren, consider ca politistul are nevoie de legi mult mai bune care sa il protejeze”, a punctat Godina.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: