Godina incepe o noua lupta, cere demisia sefilor Politiei Brasov. Acestia au umilit o politista pentru a-i face pe plac unei vedete locale

news

Marian Godina cere demiterea comandantilor Politiei Brasov pentru modul in care s-au comportat in cazul unei plangeri la adresa unei tinere politiste. Plangerea a fost facuta de vedeta unui post local de televiziune, Onelia Pescaru.

„Conducerea Politiei Brasov trebuie sa plece si sa faca loc unor adevarati lideri. Asa ceva nu e posibil!

Dupa ce aceasta doamna jurnalist a terfelit in fel si chip o agenta de politie in varsta de 20 de ani, i-a postat numele, poza si a facut-o in toate felurile, relatand fapte neadevarate, Politia Brasov ii cere scuze doamnei jurnalist ‘pentru disconfortul creat’. E incredibil!”, anunta Godina pe Facebook.

Iata postarea „jurnalistei” Onelia Pescaru care a starnit revolta lui Marian Godina:

„‘Unde a scuipat boierul, a sarutat domnul si a sters rusinea… ‘. Astazi, dupa episodul Francesca- tanara politista care m-a tamponat in ‘civil’ si a aparut apoi, la acte, in uniforma si cu sustinatorii, fortand cercetarea in folosul propriu, am simtit cumva nevoia sa vorbesc cu conducerea Politiei Brasov. Am cerut audienta. Nu ca jurnalist. Ca om. Culmea este ca, in acelasi timp si domnul chestor, Valentin Flucus, ma cauta, tot pentru a vorbi. Am gandit si am simtit la fel, intr-o rezonanta pe care, spun eu, doar oamenii cu aceleasi valori si cu educatie o incearca. Il pretuiesc pe Valentin Flucus de mult. Este si inginer la baza ca si mine, e sagunist si l-am vazut cumva crescand in Politia Brasov. Si eu lucrez cu oameni si stiu ce inseamna sa-ti vezi munca ruinata de evenimente care sunt si raman exceptii, care nu sunt o regula, dar care, emotional, conteaza enorm. Politia Brasov e un gigant, iar in acesti ani a fost mai greu ca niciodata. S-a muncit mult si s-a gresit uneori.

Stiu ce volum urias de munca e la Politia Rutiera. Stiu cati oameni buni sunt acolo. Stiu ca domnisoara Francesca are doar trei zile de munca in Politie, dar e un copil care trebuie sa-si invete lectia de la inceput de drum. Daca invata acum, are o sansa. Daca nu… Abuzul e abuz, iar vinovatul e vinovat. Lucrurile sunt clare si trebuie asumate. Sunt vremuri noi, provocari noi si nu avem nevoie de naravuri vechi. Abuzul sau spaga trebuie sa ramana amintire trista. In cateva zile Politia Rutiera Brasov a primit doua palme grele , care demoleaza munca si imaginea a zeci de colegi care ingheata sau se topesc pe drumuri, zi si noapte. E pacat.

Da, amenda de la politist, care ne infurie azi, maine ne poate salva viata. Dar ea trebuie data corect. Si… educativ. Francesca a aflat prea repede ca se poate si altfel. Dragi politisti care i-ati sarit in ajutor, acolo, la “ancheta”, sau anonim, pe FB, NU A FOST OK! Nu-i faceti bine ei si nu va faceti bine voua, ca breasla aflata oricum sub tiruri in aceste timpuri. Nu sunt doar jurnalist. Sunt profesor, psiholog si parinte. Nu asa formam caractere.

Deci: Politia va face propria ancheta disciplinara in legatura cu ce s-a intamplat aseara. Aproape ca nici nu vreau sa stiu cine si cum va raspunde. Iar eu, da, contest procesul verbal de cosmar- aseara eram scarbita si hotarata sa nu o fac- si da, nu am cum sa pierd.

Raman de partea binelui si binele este SI la Politie. Dincolo de imaginea uneori, necesar represiva, Politia educa si re-educa.

Iata mesajul primit astazi din partea IPJ Brasov prin Alina Ivan purtatorul sau de cuvant, un mesaj care pentru mine inseamna mult.

‘Doresc sa va transmit mesajul institutiei noastre si sa ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Brasov, prin structura de specialitate, a demarat verificari pentru a clarifica intreaga situatie de fapt si a dispune masurile legale care se impun.

Fiind la inceput de drum, dorim sa le imprimam tinerilor nostri colegi crezul potrivit caruia nimeni nu este mai presus de lege, dar si valori sau calitati pe care sa le puna in slujba cetateanului .

Va asiguram ca ramanem aceeasi oameni dedicati meseriei noastre, care pun cetateanul si interesele acestuia pe primul plan’.

Multumesc, Valentin Flucus! Multumesc, Cosmin Giosanu, prea discretul sef de la Rutiera.

Mai mult despre: ,

Comentarii: