Godina isi face public salariul de politist, „cu tot cu sporuri”: „Vechime in politie 15 ani – 4.388 de lei”

news

Politistul Marian Godina si-a facut din nou public salariul, anunand ca a luat doar 4.388 de lei pentru luna iulie  cu tot cu sporuri.

„Azi sunt liber, iar ieri mi-a intrat salariul, asa ca sunt cu banu’ pa mine.

PS asta e totalul primit pe card, cu sporuri si tot ce trebuie. Asta pt ca vor fi carcotasi care vor spune ca e fara sporuri. Tot pentru acuratete, cred ca am avut si cateva zile din luna in plata care m-au prins in concediu de odihna, deci e ceva mai mic decat de obicei. Au fost luni in care am luat chiar si 5000 de lei, dar atunci am prins multe sambete si duminici. Vechime in politie 15 ani”, a anuntat Godina pe Facebook.

In luna februarie, Godina si-a publicat din nou salariul, in contextul unor proteste de strada ale sindicalistilor din Politie.

„Legat de salarii, caci si despre ele se vorbeste ca ar fi foarte mari, am sa dau exemplu salariul meu de luna trecuta. Am luat salariu 4400 de lei. Ca sa nu mai fie nevoie sa raspund comentariilor in care voi fi intrebat daca nu mai am si alte sporuri, norme de hrana etc, scriu aici ca cei 4400 de lei reprezinta totalul banilor intrati pe card. Adica e acolo inclus tot. Am 15 ani vechime in politie, din care 12 petrecuti la rutiera, numai in strada, si 3 la Serviciul pentru Actiuni Speciale. Pentru acuratete, pot spune ca salariul difera de la luna la luna, in functie de orele de week-end lucrate. Asadar, sunt luni in care am ajuns la salariul de 4800 de lei, chiar si 4900, dar niciodata nu am depasit aceasta suma.

Vi se pare mult ca un politist de la ‘mascati’ sa aiba salariu de 4400 de lei? Repet, asta e salariul complet, cu toate sporurile si cu tot cu norma de hrana. Mie mi se pare ca e destul de mic, tinand cont de riscuri, de faptul ca imi petrec multe nopti, sambete, duminici si sarbatori la munca. Ba mai mult, se intampla ca de multe ori sa fiu chemat din timpul liber la cate o perchezitie sau alta misiune. La finalul misiunii, scriu intr-un registru cate ore am fost la serviciu si, in termen de 60 de zile, sunt obligat sa imi iau acele ore liber. Doar cand e posibil, ca nu-i posibil mereu.

Deci orele suplimentare, (se aduna destul de multe in fiecare luna) nu se platesc, ci se compenseaza cu timp liber.

(…) In concluzie, daca nu sunt de acord cu protestele politistilor nu inseamna nici pe departe ca sunt multumit de salariul meu sau ca il consider suficient. Am explicat destul de clar de ce nu as protesta acum, nu mai reiau, dar 4400 de lei, salariul unui politist de la ‘fortele speciale’, mi se pare un salariu mic. Si nici pensia nu e deloc aproape de mine”, a scris Godina pe blogul lui..

Citeste si: Godina, lectie de bun-simt pentru sindicalistii politisti: „Sa vrei si salariu marit intr-o tara in care pandemia a lasat mii de someri este rusinos si imoral”

Mai mult despre: ,

Comentarii: