Godina isi face public salariul de politist la „fortele speciale”: „Daca nu sunt de acord cu protestele politistilor nu inseamna nici pe departe ca sunt multumit de salariul meu”

news

Politistul brasovean Marian Godina a dezvaluit, vineri, ce salariu incaseaza in mana, cu tot cu sporuri si norme de hrana. Precizarile lui Godina vin pe fondul protestelor sindicalistilor din politie legate de inghetarea salariilor in acest an. „Daca nu sunt de acord cu protestele politistilor nu inseamna nici pe departe ca sunt multumit de salariul meu sau ca il consider suficient”, a aratat Godina.

„Legat de salarii, caci si despre ele se vorbeste ca ar fi foarte mari, am sa dau exemplu salariul meu de luna trecuta. Am luat salariu 4400 de lei. Ca sa nu mai fie nevoie sa raspund comentariilor in care voi fi intrebat daca nu mai am si alte sporuri, norme de hrana etc, scriu aici ca cei 4400 de lei reprezinta totalul banilor intrati pe card. Adica e acolo inclus tot. Am 15 ani vechime in politie, din care 12 petrecuti la rutiera, numai in strada, si 3 la Serviciul pentru Actiuni Speciale. Pentru acuratete, pot spune ca salariul difera de la luna la luna, in functie de orele de week-end lucrate. Asadar, sunt luni in care am ajuns la salariul de 4800 de lei, chiar si 4900, dar niciodata nu am depasit aceasta suma.

Vi se pare mult ca un politist de la ‘mascati’ sa aiba salariu de 4400 de lei? Repet, asta e salariul complet, cu toate sporurile si cu tot cu norma de hrana. Mie mi se pare ca e destul de mic, tinand cont de riscuri, de faptul ca imi petrec multe nopti, sambete, duminici si sarbatori la munca. Ba mai mult, se intampla ca de multe ori sa fiu chemat din timpul liber la cate o perchezitie sau alta misiune. La finalul misiunii, scriu intr-un registru cate ore am fost la serviciu si, in termen de 60 de zile, sunt obligat sa imi iau acele ore liber. Doar cand e posibil, ca nu-i posibil mereu.

Deci orele suplimentare, (se aduna destul de multe in fiecare luna) nu se platesc, ci se compenseaza cu timp liber.

(…) In concluzie, daca nu sunt de acord cu protestele politistilor nu inseamna nici pe departe ca sunt multumit de salariul meu sau ca il consider suficient. Am explicat destul de clar de ce nu as protesta acum, nu mai reiau, dar 4400 de lei, salariul unui politist de la ‘fortele speciale’, mi se pare un salariu mic. Si nici pensia nu e deloc aproape de mine”, a scris Godina pe blogul lui.

Marian Godina anuntat din nou, miercuri seara, ca se delimiteaza de protestele politistilor care cer salarii mai mari. „Mergeti la privat ca se dau sporuri babane”, le-a transmis Godina ironic.

„Vazand protestele de azi ale unor politisti care au aprins fumigene si s-au certat cu jandarmii, nu pot decat sa ma felicit inca o data pentru articolele pe care le-am scris pe tema protestelor politistilor, delimitandu-ma astfel de ei. #mergetilaprivatcasedausporuribabane”, a scris Godina pe Facebook.

Citeste si: Godina, lectie de bun-simt pentru sindicalistii politisti: „Sa vrei si salariu marit intr-o tara in care pandemia a lasat mii de someri este rusinos si imoral”

Membri ai Europol, sindicat al politistilor, si sindicalisti ai Publisind au protestat miercuri in fata Palatului Cotroceni fata de masurile de inghetare a salariilor. Politistii s-au folosit de fumigene si au intrat in conflict cu jandarmii.

„Jos, jos, guvernul mincinos” si „Nu cedam” au scandat politistii in fata Administratiei Prezidentiale. La fata locului era si un sindicalist in costum de politist care se plimba cu lanturi la picioare.

La un moment dat a avut loc si un incident, sindicalistii imbrancindu-se cu jandarmii. Jandarmeria a fost acuzata ca a primit ordin „sa creeze busculada”. Un politist chiar s-a plans ca a fost imbrancit de o femeie jandarm.

”Doamna asta, ce o fi ea, comandant, jandarm, ce este, m-a imbrancit. Au facut zid in jurul meu si femeia ma imbrancea. Si au vrut sa ma ia de aici! A ajuns Jandarmeria sa fie stat in stat? La protestul de la Ministerul Justitiei ne-au amendat pentru ca nu am pastrat distanta sociala. Distanta sociala pusa de ei intr-un tarc? Am ajuns noi, politistii, sa stam intr-un tarc? Dar nu le e rusine? Ce inseamna jandarmeria asta? E stat in stat? Noroc cu voi, cu presa, ca altfel eram in duba acum!

Deci Jandarmeria este stat in stat. Raspund la comenzi politice! Imi pare rau sa spun asta, sunt colegii mei, dar fac niste abuzuri crase. Noi militam pentru tot ce inseamna salariu bugetar! Numai ca ei fac niste abuzuri foarte grave! Au venit si au confiscat o geanta, fara niciun drept, care nu avea absolut nimic in ea! Am venit sa vad ce face colegul meu, si un sublocotenent m-a impins! Nu se poate asa ceva! Evident ca e intimidare si abuz in serviciu! M-au scos din multime si m-au dus la masina ca sa ma legitimeze! Doar ca sa vada colegii mei si sa o lase mai usor!”, s-a plans politistul.

Mai mult despre:

Comentarii: