Godina ofera speranta si ajutor. Cum ii schimba viata Narcisei, fetita din containerul de tabla

news

Sute de romani doresc sa ajute o familie cu doi copii mici din Brasov, care traieste intr-un container de tabla. Cazul acestei familii a fost adus in atentia publica de Marian Godina, printr-o postare pe Facebook.

„Am fost azi dimineata sa beau o cafea cu un prieten de-ai mei, jandarm. Din una in alta, mi-a zis ca niste colegi de-ai lui, in timp ce erau la serviciu, au gasit o familie intr-un container de tabla. I-au mai zis ca acolo era si o fetita de 14 ani, care parea foarte isteata si despre care n-ai fi zis ca locuieste in asemenea conditii.

Am zis sa mergem pana acolo, sa vedem cu ochii nostri. Ajunsi la locul cu pricina, l-am gasit pe tatal vitreg al fetei, iar intr-un pat din container un baietel dormind. In scurt timp, a aparut si fata, pe care o cheama Narcisa. Am stat de vorba cu ea si cu fratele ei, cam o ora, timp in care am inghetat bocna acolo.

Narcisa merge la scoala, era foarte curata si ingrijita. Am rugat-o sa imi arate caietele de la scoala si am observat ca scrie foarte frumos si corect. In container nu au apa, nu au curent, nu au gaz. Nu au nimic, doar o tabla care ii acopera de vant si ploaie.

Urmele unui incendiu in care i-a murit tatal se vad usor si pe chipul ei. Cu toate astea, este o fata foarte frumoasa, fara sa exagerez cu nimic cand spun asta. I-am cerut numarul dirigintei, a scos telefonul, dar era inchis. Am rugat-o sa-l bage la incarcat pentru ca am nevoie de numarul dirigintei, uitand ca nu au curent. Am facut totusi rost de numar si am sunat pentru detalii.

Doamna profesoara mi-a zis ca Narcisa e o fata cuminte, care merita ajutata, confirmandu-mi ceea ce banuiam deja.

I-am intrebat pe cei doi copii daca a fost Mos Nicolae la ei. Mi-au spus ca nu. I-am intrebat ce isi doresc. Ambii au avut acelasi raspuns: o pereche de papuci.

Nu imi amintesc sa ma mai fi impresionat pana acum niste copii atat de tare ca azi. Cat de frumos vorbeau si cat de corect. Nu mancasera nimic azi, iar langa pat aveau o cutie cu niste resturi de prajituri, primite de la o cofetarie. Atat de impresionat am fost, incat sm sunat-o pe Georgiana, care era cu tatal ei si i-am chemat si pe ei sa vada.

Le-am promis copiilor ca am sa mai trec pe la ei azi.

Narcisa nu stie si nici nu banuieste, dar ziua de ieri, in care a vorbit cu acei jandarmi, va ramane ziua in care i s-a schimbat viata”, a scris Marian Godina pe Facebook.

Sute de romani s-au oferit sa ajute, in special pe copii. Marian Godina a anuntat ca acum cauta sa inchirieze o garsoniera pentru aceasta familie.

Ulterior, Godina i-a primit pe copii la el acasa.

Mai mult despre:


Comentarii: