news

Godina se delimiteaza de protestul politistilor: „Mergeti la privat ca se dau sporuri babane”

Politistul brasovean Marian Godina anunta din nou, miercuri seara, ca se delimiteaza de protestele politistilor care cer salarii mai mari. „Mergeti la privat ca se dau sporuri babane”, le transmite Godina ironic.

„Vazand protestele de azi ale unor politisti care au aprins fumigene si s-au certat cu jandarmii, nu pot decat sa ma felicit inca o data pentru articolele pe care le-am scris pe tema protestelor politistilor, delimitandu-ma astfel de ei. #mergetilaprivatcasedausporuribabane”, a scris Godina pe Facebook.

Citeste si: Godina, lectie de bun-simt pentru sindicalistii politisti: „Sa vrei si salariu marit intr-o tara in care pandemia a lasat mii de someri este rusinos si imoral”

Membri ai Europol, sindicat al politistilor, si sindicalisti ai Publisind au protestat miercuri in fata Palatului Cotroceni fata de masurile de inghetare a salariilor. Politistii s-au folosit de fumigene si au intrat in conflict cu jandarmii.

„Jos, jos, guvernul mincinos” si „Nu cedam” au scandat politistii in fata Administratiei Prezidentiale. La fata locului era si un sindicalist in costum de politist care se plimba cu lanturi la picioare.

La un moment dat a avut loc si un incident, sindicalistii imbrancindu-se cu jandarmii. Jandarmeria a fost acuzata ca a primit ordin „sa creeze busculada”. Un politist chiar s-a plans ca a fost imbrancit de o femeie jandarm.

”Doamna asta, ce o fi ea, comandant, jandarm, ce este, m-a imbrancit. Au facut zid in jurul meu si femeia ma imbrancea. Si au vrut sa ma ia de aici! A ajuns Jandarmeria sa fie stat in stat? La protestul de la Ministerul Justitiei ne-au amendat pentru ca nu am pastrat distanta sociala. Distanta sociala pusa de ei intr-un tarc? Am ajuns noi, politistii, sa stam intr-un tarc? Dar nu le e rusine? Ce inseamna jandarmeria asta? E stat in stat? Noroc cu voi, cu presa, ca altfel eram in duba acum!

Deci Jandarmeria este stat in stat. Raspund la comenzi politice! Imi pare rau sa spun asta, sunt colegii mei, dar fac niste abuzuri crase. Noi militam pentru tot ce inseamna salariu bugetar! Numai ca ei fac niste abuzuri foarte grave! Au venit si au confiscat o geanta, fara niciun drept, care nu avea absolut nimic in ea! Am venit sa vad ce face colegul meu, si un sublocotenent m-a impins! Nu se poate asa ceva! Evident ca e intimidare si abuz in serviciu! M-au scos din multime si m-au dus la masina ca sa ma legitimeze! Doar ca sa vada colegii mei si sa o lase mai usor!”, s-a plans politistul.

Participantii de la protestul politistilor au parasit zona autorizata si nu au respectat orele prevazute, arata reprezentantii Jandarmeriei Bucuresti.

„Conform prevederilor protocolul incheiat, protestul de astazi era autorizat sa se desfasoare in perimetrul Statuii Leul. Pe timpul protestului, participantii au parasit zona delimitata si au manifestat in zona pietonala de langa intrarea in Palatul Cotroceni. Conform prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice (republicata), constituie contraventie ‘nerespectarea orelor de desfasurare, traseelor de deplasare sau locului si perimetrului destinat adunarii publice'”, informeaza Biroul de presa al Jandarmeriei.

Pe baza acestor prevederi, Jandarmeria Bucuresti a aplicat sanctiunile legale.Conform legii citate, organizatorul trebuie „sa interzica participarea la adunarile publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a acestora”.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Bucuresti, in urma desfasurarii adunarii publice organizata de Federatia Publisind in zona Palatului Cotroceni, in ziua de miercuri, au fost aplicate organizatorilor patru sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, republicata pentru nerespectarea perimetrului adunarilor publice si instigarea participantilor de a parasi locul special destinat si de a se manifesta astfel incat sa tulbure ordinea publica.

Totodata, arata sursa citata, au fost identificate patru persoane care au folosit materiale pirotehnice, atat in perimetrul destinat adunarilor publice, cat si in afara acestuia, ingreunand vizibilitatea participantilor la trafic, drept pentru care jandarmii din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti aflati in executarea atributiilor de serviciu au intocmit acte de constatare in vederea sesizarii organelor competente, existand suspiciunea rezonabila de savarsite a infractiunii de folosire fara drept a articolelor pirotehnice.

Pe timpul activitatilor au fost de asemenea legitimate sapte persoane si verificate trei autoturisme, mentioneaza Jandarmeria. Miercuri, reprezentantii Federatiei Publisind au protestat la sediul Administratiei Prezidentiale impotriva inghetarii salariilor si sporurilor si a neindexarii pensiilor cu valoarea inflatiei, cerand si o majorare a salariului minim corelata cu cresterea preturilor.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Cirstoiu, despre averea sa: „Eu de 20 ani, cu sotia mea, am muncit de ne-au sarit capacele ca sa ne facem o reputatie. Ce ati fi vrut, sa merg cu trotineta si sa ascunda masina in garaj?”

Candidatul PSD-PNL Catalin Cirstoiu si-a prezentat vineri pozitia in legatura cu investigatiile de presa privind…

10 minute ago

Rusia a ajuns sa importe benzina din Belarus. Industria petroliera a lui Putin, piatra de temelie a economiei rusesti, este in mare dificultate

Atacurile cu drone ucrainene asupra centrelor petroliere si rafinariilor rusesti pun in pericol industria petroliera…

5 ore ago

Tinerii PSD-isti au stricat un eveniment al liderilor PNL: „Daca esti penal stai departe de mine”

Presedintele CJ Iasi Costel Alexe si primarul Mihai Chirica, dar si europarlamentarii Rares Bogdan si…

2 ore ago

Rares Bogdan: „Rares Bogdan isi asuma ca alianta PSD-PNL va avea minimum 17 europarlamentari, putem merge spre 19 sau 20”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan sustine ca Alianta PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate…

2 ore ago

Experti din Bundestag: Introducerea de trupe in Ucraina de catre un stat NATO nu implica intreaga Alianta in razboi

Serviciul de cercetare al Camerei inferioare a parlamentului german, Bundestag, a declarat ca desfasurarea de…

2 ore ago