Golanie PSD. Dupa ce a marit spaga pentru presa cu 10 milioane de euro, PSD acuza guvernul ca da “mita electorala” presei

politica

Mihai Tudose, coordonator al campaniei electorale a PSD, acuza Guvernul PNL ca da “mita electorala” presei in conditiile in care PSD a modificat OUG pentru presa in Parlament astfel incat mogulii sa primeasca 50 de milioane de euro in loc de 40 de milioane.

“Mamaliga albastra…. De la o zi la alta, situatia infectarilor cu coronavirus devine tot mai grava, iar Guvernul ne spune deja ca nu mai sunt locuri la terapie intensiva si ca ventilatoarele pulmonare sunt insuficiente. Perspectiva devine brusc sinistra.

Dar cine a impiedicat Guvernul, de jumatate de an, sa achizitioneze suficiente ventilatoare?

Nu-mi spuneti ca opozitia e de vina, ca nu cred ca au si putut sa spele cuiva creierul. Chiar daca Guvernul PNL baga bani grei in propaganda, chipurile anti-pandemie: 50 de milioane de euro sunt date presei in numele campaniei de informare a populatiei!

Asta nu e nicicum mita electorala, nuuuu, e despre retete de coliva cu efect anti-virus.

Ca pandemia a scapat de sub control, de eficienta ce e campania…

Ieri s-au implinit 6 luni de la primul caz de Covid-19 confirmat in Europa, in Franta. Acum 5 luni, Italia raporta primii morti. Acum 4 luni, UE a creat cadrul de acordare flexibila de ajutoare de stat, in special pentru productia de echipamente medicale. Acum 3 luni, era mare tam-tam ca Romania va gazdui rezerva strategica de materiale medicale a UE.
De fapt, noi ce-am pazit in timpul asta?

La 16 aprilie, premierul Ludovic Orban declara: “Vrem sa reusim fie achizitionarea, fie producerea in Romania – de preferat producerea in Romania – a cel putin 2.000 de ventilatoare cu care sa dotam sectiile de terapie intensiva ale spitalelor”.

2000 de ventilatoare costa aproximativ 50 de milioane de euro. Bani au fost si sunt, de vreme ce se duc spre presa!
Si aici e loc de o alta discutie… daca de 50 mil de euro Guvernul a ,,produs” doar stupida si insuficienta poarta-masca-si-spala-te-pe-maini… Eu zic ca era loc de o ,,productie” mai de impact cu imagini din terapie si marturii ale celor ce au trecut prin calvar…gen iata cam ce poti sa patesti…

Vasazica productie ioc, relansarea economiei a murit la reanimare, achizitii suspecte, vid ori balbe legislative in serie… Si evident marea realizare cotidiana: si azi am reusit sa mai imprumutam cateva miliarde. E dobanda mare de tot, dar e un mare succes… si mai luam si maine!

Morala? Cetatenii si opozitia sunt de vina.

Romania se sufoca, numai Guvernul respira usurat ca nu se mai pot tine alegeri. Ca asta i-a fost PNL-ului grija anul asta: ba anticipate, ba alegeri la termen….ba sa vedem daca nu cumva ne e mai bine noua PNL-ului sa facem alegerile mai incolo, cand poate ne mai revenim…

Cat despre tara, Dumnezeu cu mila, caci ceea ce avem acum e o masina cu vreo 3 volane, 6 claxoane, 5 roti, fara motor si impinsa la deal cu o funie….

P.S. Nu uitati sa purtati masca… incepe sa puta…”, a scris Tudose pe Facebook.

OUG pentru presa prevedea sa se acorde 40 de milioane de euro trusturilor, insa PSD a modificat-o in Camera Deputatilor, plusand cu inca 10 milioane de euro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: