externe

Google realizeaza un site pentru cei care vor sa fie testati de COVID-19. 1.700 de ingineri sunt implicati

Presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat vineri ca gigantul american Google este implicat in dezvoltarea unui site pe internet pentru a permite fiecarui american sa determine daca un test pentru Covid-19 este necesar, in functie de simptomele pe care le are si sa gaseasca cel mai apropiat centru pentru efectuarea acestuia, relateaza EFE, citata de Agerpres.

„Google ajuta la dezvoltarea unui site pe internet (…) pentru a determina daca un test este justificat si sa faciliteze efectuarea acestui test intr-un loc cat mai apropiat”, a anuntat presedintele american la conferinta de presa din gradinile Casei Albe.

Acest site, la care lucreaza 1.700 de ingineri, potrivit lui Trump, va acoperi teritoriul SUA si „o mare parte a lumii”.

„Vom concepe o unealta pentru a ajuta cetatenii care au nevoie de un test pentru Covid-19”, a confirmat Google intr-o postare pe Twitter.

Verily, divizia de sanatate a Alphabet (filiera centrala a Google), a fost insarcinata cu aceasta misiune.

„Verily este in faza incipienta de dezvoltare (a site-ului) care va incepe sa fie testat in regiunea San Francisco, in speranta de a se extinde cat mai repede ulterior”, a precizat Google.

Data la care site-ul va fi disponibil va fi anuntata duminica seara, potrivit vicepresedintelui american Mike Pence.

Orasul San Francisco a inceput sa puna la dispozitie centre temporare de testare, unde cetatenii pot veni pe baza de programare si sa fie testati fara sa fie nevoie sa iasa din masina lor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Donald Trump socheaza din nou: „Hannibal Lecter este un om minunat”, a declarat el, laudandu-l pe celebrul criminal in serie din „Tacerea mieilor” – VIDEO

Intr-un discurs sustinut duminica la New Jersey, Donald Trump a facut din nou afirmatii socante,…

1 minut ago

Cei cinci indivizi care au ucis un sofer de camion roman in Belgia erau drogati si practicau „un joc” care a mai luat si alte vieti in ultimii ani

Unul dintre cei cinci suspecti arestati duminica in Belgia, in urma uciderii soferului de camion…

31 de minute ago

Lamborghini a lansat, pentru pasionatii de masini melomani, discuri pe vinil cu zgomotul facut de legendare motoare V-12 – VIDEO

Lamborghini a creat un pick-up in editie speciala in colaborare cu Technics.Pick-up-ul este marcat cu…

46 de minute ago

Estonia ia in calcul trimiterea de trupe in Ucraina, desi NATO se opune unei astfel de masuri

Potrivit unor informatii ale consilierului prezidential estonian pe probleme de securitate Madis Roll, publicate de…

O oră ago

Extremistii israelieni au incendiat camioanele cu ajutoare pentru Gaza, la cateva ore dupa ce au jefuit un convoi

Israelienii extremisti au incendiat doua camioane care transportau ajutoare umanitare din Iordania catre Gaza. Camioanele…

O oră ago